یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ – Sunday 24 November 2024

ساعت: ۱۶:۰۸

صادرات بنزین و گازوئیل روسیه به ایران

شرکت‌های نفتی روسیه در حال حاضر علاقه‌مند به صادرات گازوئیل و بنزین به ایران از طریق راه آهن هستند

به گزارش “راهبرد انرژی“، خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع در حوزه صنعت و داده‌های مربوط به صادرات خبر داد که روسیه برای نخستین بار از طریق راه‌آهن به ایران سوخت صادر کرد.

این منابع به رویترز گفتند که روسیه امسال برای نخستین‌بار و پس از خودداری خریداران سنتی نفت این کشور از تجارت با مسکو، دست به این اقدام زد.

روسیه به دلیل تهاجم به اوکراین با تحریم نفتی غرب مواجه است. به نوشته رویترز وزارت‌خانه‌های نفت روسیه و ایران به درخواست برای اظهار نظر پاسخی ندادند.

به گفته این منابع، که رویترز به هویت‌شان اشاره نکرد، الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، پاییز سال گذشته آغاز عرضه سوآپ فرآورده‌های نفتی با ایران را اعلام کرد، اما ارسال محموله‌ها در سال جاری میلادی آغاز شد.

دو منبع آگاه از صادرات این محموله‌ها‌ به رویترز گفتند که روسیه در ماه‌های بهمن و اسفند تا ۳۰ هزار تن بنزین و گازوئیل به ایران صادر کرد. منبع سوم رویترز انجام معامله را تایید کرد اما نتوانست حجم آن را تایید کند.

بر اساس این گزارش، تمام محموله‌ها از طریق راه آهن از روسیه و از طریق قزاقستان و ترکمنستان صادر شدند. یکی از این منابع گفت که برخی محموله‌های بنزین از ایران با کامیون به کشورهای همسایه از جمله عراق ارسال شدند.

یک تاجر در بازار فرآورده های نفتی آسیای مرکزی گفت ایران تولیدکننده نفت است و پالایشگاه‌های خود را دارد، اما اخیرا مصرفش به ویژه در استان‌های شمالی از تولید سوخت داخلی آن بیشتر شده است.

دو تاجر مطلع گفتند که روسیه حجم کمی از این سوخت را با نفتکش از طریق دریای خزر به ایران رساند؛ اقدامی که در سال ۲۰۱۸ نیز انجام شد.

به نوشته رویترز، شرکت‌های نفتی روسیه در حال حاضر علاقه‌مند به صادرات گازوئیل و بنزین به ایران از طریق راه آهن هستند؛ چرا که صادرات از طریق دریا با نرخ‌های بالای حمل‌ونقل و یک محدودیت سقف قیمتی اعمال‌شده از سوی کشورهای گروه ۷ مواجه است.

ایالات متحده، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، و بریتانیا اعضای گروه هفت هستند.

منبع: reuters

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی