پنج شنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ – Thursday 21 November 2024

ساعت: ۲۱:۱۷

اعزام ناو رزمی آمریکا به خلیج فارس برای جلوگیری از توقیف کشتیهای تجاری

پنتاگون تصریح کرد، با اعزام ناو رزمی و جنگنده در نظر دارد از اقدام ایران در توقیف کشتی های تجاری در تنگه هرمز که مسیر اصلی حمل و نقل نفت خام جهان به شمار می آید،‌ جلوگیری کند.

به گزارش “راهبرد انرژی“، وزارت دفاع آمریکا روز هفدهم ماه جولای اعلام کرد ، جنگنده و کشتی جنگی بیشتری را در منطقه خاورمیانه مستقر خواهد کرد. پنتاگون در ادامه تصریح کرد، با اعزام ناو رزمی و جنگنده در نظر دارد از اقدام ایران در توقیف کشتی های تجاری در تنگه هرمز که مسیر اصلی حمل و نقل نفت خام جهان به شمار می آید،‌ جلوگیری کند. آمریکا همچنین برای نشان دادن رویکرد مقابله با ایران، به دنبال بهبود روابط با اسرائیل است.

سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون،‌ در کنفرانس مطبوعاتی که روز هفدهم ماه جولای برگزار شد، اعلام کرد که جنگنده رادار گریز اف سی و پنج (‌ F-35 ) و جنگنده اف شانزده (‌ F-16 ) و ناوشکن موشکی توماس هادنر به خاورمیانه اعزام خواهد شد. سخنگوی پنتاگون با اشاره به اینکه:«تهدید ایران در اطراف تنگه هرمز همچنان ادامه دارد» تاکید کرد:«‌با افزایش استقرار جنگنده و کشتی جنگی قابلیت های نظارتی را گسترش خواهیم داد.» نیروی دریایی آمریکا اوایل ماه جولای اعلام کرد ، ناوشکن مک فال با موشک هدایت شونده دو بار از اقدام ایران در توقیف کشتی تجاری در سواحل عمان جلوگیری کرده است. به گزارش نیروی دریایی ارتش آمریکا ، ایران ‌از سال 2021 تاکنون نزدیک به بیست بار کشتی های تجاری را توقیف کرده یا مانع ناوبری آنها شده است.

یک مقام ارشد در ارتش آمریکا ، روز چهاردهم ماه جولای به خبرنگاران گفت ، نیروی دریایی آمریکا با پی بردن به ملیت، محموله و محل کشتی های تجار ، کشتی هایی که در معرض خطر توقیف قرار دارند، شناسایی و نیروهای خود را در اطراف آن مستقر می کند. ارتش آمریکا ماه می امسال برنامه هایی را برای افزایش گشت زنی های دریایی و هوایی در اطراف تنگه هرمز به منظور جلوگیری از اقدام ایران در توقیف کشتی های تجاری اعلام کرده است.

همچنین یکی از اهداف دولت بایدن در بهبود روابط با دولت اسرائیل ، مهار ایران است. جو بایدن، رییس جمهور آمریکا، روز هفدهم ماه جولای با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تلفنی گفتگو کرد. دو طرف در این گفتگو توافق کردند که پاییز امسال در کاخ سفید با یکدیگر دیدار کنند. کاخ سفید با انتشار بیانیه ای در همین زمینه تصریح کرد:«رییس جمهور آمریکا و نخست وزیر اسرائیل در این تماس تلفنی پایه و اساس همکاری دو کشور را جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی اعلام کردند.»‌ سران دو کشور همچنین با برگزاری رزمایش نظامی برای مقابله با تهدیدات ایران موافقت نمودند. رییس جمهور‌ آمریکا و نخست وزیر اسرائیل گذشته از برنامه های هسته ای ایران، پیرامون اصلاحات قضایی اسرائیل و مسائل فلسطین نیز اختلاف نظر دارند. بایدن ماه مارس از نخست وزیر اسرائیل خواست تا اصلاحات قضایی را دنبال نکند. اما نخست وزیر اسرائیل درخواست رییس جمهور آمریکا را رد و در توییتی تاکید کرد:«‌بر اساس خواست مردم تصمیم می گیرد، نه بر اساس فشار های خارجی از جمله دوستان نزدیک.»‌

ترجمه: اداره کل رسانه های خارجی

منبع: www.nikkei.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی