ترکیه و ترکمنستان پس از ۲۷ سال مذاکره به توافق انتقال گاز طبیعی دست یافتهاند. این توافق که در ۱ مارس ۲۰۲۴ امضاء شده است، از ۱ مارس ۲۰۲۵ اجرایی خواهد شد و امنیت تأمین گاز ترکیه و منطقه را تقویت میکند.
یکی از آثار مهم ژئوپلتیک این پروژه، توانایی آن برای تبدیل شدن به یک گذرگاه انرژی است چرا که می تواند مسیر زمینی امن و کارآمدی را برای انتقال نفت و گاز از خاورمیانه به اروپا ایجاد و وابستگی اروپا به مسیرهای دریایی از جمله کانال سوئز را کاهش دهد.
هرچند عراق به لحاظ سرمایهگذاری خارجی و نوع قراردادهای نفتی، دوره خوبی را در حوزه نفت و انرژی تجربه میکند، اما دسترسی عراق به تولید 6 میلیون بشکه نفت در روز با توجه به زیرساختهای اقتصادی، سیاسی و امنیتیاش بعید به نظر میرسد.
شرکت انرژی دریایی سوئیس WinGD، فنّاوری دریایی سوئد Alfa Laval و مؤسسه رده بندی آمریکا (ABS) با همکاری کارخانه کشتیسازی کرهای K Shipbuilding (KSB) قراردادی را به منظور توسعه، طراحی و ساخت موتور با سوخت آمونیاک مربوط برای تانکرهای نفتکش امضا کردند.
دولت مصر پس از تصمیماتی که شامل کاهش یارانه نان، لغو یارانه برق و فرآوردههای نفتی و لغو کوپن ارزاق و جایگزینی آنها با حمایت نقدی شد، به سمت خشنودسازی فقرا از طریق افزایش کمکهای مالی حرکت کرد.