هرگونه حمله اسرائیل به صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران احتمالا به تلاشهای ایران و گروههای نیابتی این کشور برای حمله به اهداف کلیدی انرژی اسرائیل منجر میشود.
آمریکا و کشورهای تولید کننده نفت خام در خاورمیانه از اسرائیل خواسته اند که برای جلوگیری از تشدید تنش ، تاسیسات هسته ای و تاسیسات مرتبط با نفت ایران را هدف حمله قرار ندهد.
تا زمانی که خطرات خارج از گذرگاههای دریایی مهم مانند تنگه هرمز و به دور از تاسیسات نفتی خلیج فارس محدود باشد، کشورهای حاشیه خلیج همچنان از خطرات ژئوپلیتیک روز افزون کنونی و افزایش قیمتها سود خواهند برد.
تهران با توجه به احتمال پاسخ اسرائیل به حملات موشکی ایران، تدبیری احتیاطی اتخاذ کرده و از جمله صادرات نفت خود را کاهش داده است. نفتکش ها از بارگیری در جزیره خارک دست کشیده و اسکله های این جزیره را ترک کرده اند.
آمریکا به این حمله برای دستیابی به اهداف مورد نظر مبتنی بر ایجاد مانع در برابر جاه طلبی قدرت در حال ظهوری نیاز دارد که به دنبال تغییر چهره نظام بین المللی پیش روی خود است.
قطر از رتبه اولی صدور گاز الانجی از سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون در سال ۲۰۲۳ به رتبه سوم سقوط کرد. به همین جهت، این کشور برنامه بلندمدت پنجسالهای برای توسعه حجم تولید و صادرات LNG خود با پشتیبانی ناوگان جدید حملونقل LNG تدوین کرده است.
پالایشگاههای نفت خصوصی چین با تقاضای ضعیف برای سوختها روبرو هستند زیرا روند احیای اقتصاد این کشور، سرعت نگرفته و استفاده از خودروهای برقی هم افزایش یافته است.