یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ – Sunday 24 November 2024

ساعت: ۰۵:۵۵

برآورد بازار جهانی نفت در فصل سوم ۲۰۲۲

پيش‌بيني مي‌شود، تقاضاي نفت در سه ماهه‌ سوم سال 2022 رشدي معادل 3.5 ميليون بشكه در روز نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته‌باشد

*فاطمه رضائی خاجکی

به گزارش “راهبرد انرژی“، بر اساس گزارش بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول، در نتیجه حمله روسیه به اوکراین و پیامدهای پاندمی کرونا، شاهد کاهش رشد اقتصادی و تورم در اقتصادهای جهان هستیم. البته این امر در خصوص کشورهای صادرکننده خاورمیانه صدق نمی‌کند و علت آن افزایش قابل‌توجه قیمت انرژی ‌است. بهبودی نسبی در فعالیت بخش حمل ونقل در سه ماهه دوم و سپس انتقال آن به سه ماهه سوم سال2022 پیش‌بینی شده‌است و با رشد اقتصادی در سه ماهه چهارم سال2022  دوباره تحت تأثیر کاهش سرعت فعالیت‌های اقتصادی به دلیل بازگشت برخی اقدامات فاصله‌گذاری اجتماعی قرار خواهد گفت.

پیش‌بینی می‌شود، تقاضای نفت در سه ماهه‌ سوم سال 2022 رشدی معادل 3.5 میلیون بشکه در روز نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته‌باشد. همچنین تقاضا در فصل تابستان تحت تاثیر افزایش تقاضای بنزین بوده و تقاضای سوخت دیزل، همچنان با روند صعودی همراه است که عمده این افزایش تقاضاها از سوی آمریکا است. پیش‌بینی می‌شود تقاضای بنزین و گازوئیل در سه ماهه سوم سال 2022 به ترتیب بالغ بر 27.5و 29 میلیون بشکه در روز باشد که از سطوح قبل از همه‌گیری کووید بیشتر خواهد بود.

در بخش پالایشی، پیش‌بینی می‌شود، با انجام تعمیرات دوره‌ای در ماه جولای، 5 میلیون بشکه در روز از ظرفیت پالایشی، دوباره در مدار تولید قرار بگیرد ولی با این‌حال، بازار همچنان با کمبود فرآورده‌های نفتی روبه‌رو خواهد بود. همچنین در ماه‌های آینده، خوراک پالایشگاه‌ها در آسیا و خاورمیانه نیز افزایش خواهد یافت تا هرگونه کمبود در عرضه فرآورده‌های نفتی را جبران کنند.

در هفته منتهی به 24 ژوئن 2022 قیمت نفت خام‌های شاخص روند کاهشی داشت. سبد اوپک با 6.6 درصد کاهش نسبت به هفته ماقبل در سطح 112.75 دلار در هر بشکه قرار گرفت و متوسط هفتگی نفت برنت موعددار با 6.2 درصد کاهش به 118.73 دلار در هر بشکه رسید و قیمت نفت خام دوبی در بازار تک محموله با 7.3 درصد کاهش نسبت به هفته ماقبل به 107.64 دلار در بشکه‌ رسید. در همین دوره زمانی قیمت نفت‌خام وست تگزاس با 6.7 درصد کاهش نسبت به هفته ماقبل به 108.71 دلار در هربشکه رسید.

اصرار روسیه بر ارزان فروشی، چشم‌انداز تولید بیشتر نفت خام اوپک در ماه آگوست، ادامه مشکلات نیجریه و لیبی، مذاکرات احیای برجام، تغییرات بی سابقه قیمت از مهم‌ترین چالش‌های بازار جهانی نفت تا پایان سال 2022 به شمار می‌رود. پیش‌بینی عمده مراجع اینست که  قیمت نفت در نیمه دوم سال 2022 افزایش خواهد یافت. این مراجع، کمبود ظرفیت تولید و عرضه در بازار نفت؛ را عامل اصلی افزایش قیمت‌ها اعلام کرده‌اند.

محدودیت‌های عرضه نفت روسیه و افزایش قیمت نفت و فرآورده‌های نفتی باعث شده تا انتقال نفت خام از قاره آمریکا و خاورمیانه به اروپا افزایش یابد، زیرا پالایشگاه‌ها به دنبال جبران کسری عرضه نفت خام روسیه هستند. پیش‌بینی عمده مراجع، جهش قیمت بنزین، گازوئیل و سوخت جت است. به عبارت بهتر با آغاز فصل رانندگی در تابستان و رشد قیمت نفت ، جهش قیمت سوخت اتفاق خواهد افتاد و تبعاتی نیز دربرخواهد داشت که از آن با تابستان سخت بازار نفت یاد شده‌است. چهار کشور عربستان سعودی، کویت، عمان و عراق در حال افزایش ظرفیت پالایشی خود  هستند که می‌توانند تا پایان سال 2022، پاسخگوی فرآورده‌های نفتی تحریم شده روسی مورد نیاز اروپا باشند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی