شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ – Saturday 18 January 2025

ساعت: ۰۸:۴۱

مدیرعامل شرکت صنایع تجهیزات نفت :

ایران می تواند جزو ۱۰ کشور صادرکننده‌ تجهیزات نفتی باشد

ناصری گفت: برای اینکه بنگاه‌های اقتصادی بتوانند مستدام و پیوستگی خودشان را برای تولید و نقش ارزش‌آفرین در توسعه‌ کشور داشته و وظایف خودشان را انجام بدهند، باید با کمک بخش دولتی، موانع تسهیل‌گری‌ها و بحث‌های تسهیلات بانکی و ارزی از سمت دولت برداشته شود.

به گزارش “راهبرد انرژی“،عباس ناصری، مدیرعامل شرکت صنایع تجهیزات نفت (PEIC) در خصوص حمایت دولت از تولید داخل و افزایش صادرات شرکتهای سازنده کالاهای صنعت نفت اظهار داشت: ما اکنون از مرحله‌ حمایت دولت‌ها از سازندگان داخلی گذشته ایم و الان بحث تسهیل‌گری دولت‌ مطرح و مهم است.
ناصری افزود: دولت‌ باید نقش خود را در حوزه‌ تسهیل‌گری و رگلاتوری را به گونه ای ایفا کند تا شرکت‌های بخش خصوصی مخصوصا شرکت‌های فعال در حوزه‌، نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بتوانند، در مباحثی مانند توسعه‌ تجارت و کسب‌وکار دستشان باز باشد و کارهایشان را در حوزه‌های کسب‌وکار گسترش بدهند،‌لذا ضرورت دارد دولت به شرکت‌های دانش‌بنیان مخصوصا آنهایی که به تولیدات صنعتی انبوه رسیده اندُ در صادرات و تسهیل صادرات کمک نماید.
مدیرعامل شرکت صنایع تجهیزات نفت ادامه داد:‌ ما الان در شرایطی هستیم که واقعا باید جنبه‌های رقابتی را با کشورهایی مثل چین که برای محصولات مشابه دامپینگ انجام می دهند، در نظر بگیریم. درنتیجه می‌بینیم که رقابت بسیار سخت بوده و دستیابی به بازارها باید حتما با هماهنگی با دولت‌ باشد، ما همیشه گفته ایم که ورود شرکت‌های E&P و GC به بازار جهانی، باعث می شود که شرکت‌های سازنده‌ تجهیزات هم با اتصال به آنها به بازارهای جدید بروند، وگرنه با یک‌سری از محدودیت‌هایی که کشورهای غربی برای کشورهای در حال توسعه وضع کرده اند، ما به‌سختی می‌توانیم با آنها رقابت کنیم چون بازارها را با یکسری از محدودیت‌هایی مثل گواهینامه‌های خاصی که مطرح می‌کنند به انحصار خود درآورده اند و این برای رشد و توسعه‌ شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی مانند ما برای گسترش در کشورهای منطقه و کشورهای دیگر، یک مقدار رقابت سخت است.
نایب رییس هیات مدیره شرکت صنایع تجهیزات نفت تصریح کرد: در مسائلِ ارزی و ثبت سفارش‌ها یکسری تسهیلات در این حوزه‌ها باید انجام بگیرد که به جای اینکه فاصله‌ تخصیص‌ها زیاد بشود باید کوتاه شده و این مسائل برای تولید‌کنندگان جذاب باشد، چون در شرایط کنونی، نرخ تسهیلاتی که الان هست واقعا مانع از حاشیه‌ سود مطمئن شرکت‌های سازنده تجهیزات نفتی است و این حاشیه سود را خیلی پایین آورده و واقعا نمی‌تواند با این نرخ تسهیلاتی که بهره‌ای که برای بانک‌ها درنظر گرفته شده، تناسب داشته باشد و برای اینکه این شرکتها بقا داشته باشند و به سمت صادرات حرکت بکنند، دولت باید نقش تسهیل گری خودش را باید انجام بدهد.
ناصری گفت: برای اینکه این بنگاه‌های اقتصادی، همچنان بتوانند مستدام و پیوستگی خودشان را برای تولید و نقش ارزش‌آفرین در توسعه‌ کشور داشته و وظایف خودشان را انجام بدهند، بالاخره فعلا باید با کمک بخش دولتی، موانع تسهیل‌گری‌ها و بحث‌های تسهیلات بانکی و ارزی از سمت دولت برداشته شود.
مدیرعامل شرکت صنایع تجهیزات نفت در خصوص فرهنگ سازی استفاده از ساخت داخل با توجه به هزینه بر و زمانبر بودن تجهیزات ثابت و دوار خارجی در مقایسه با مشابه داخلی و شرکت صنایع تجهیزات نفت روزی خودش لایسنسور بشود اعلام کرد: با هماهنگی‌ که در کشور انجام شده و باتوجه به تست‌های FAT (تست پذیرش کارخانه)‌ که در خیلی از تجهیزات انجام می شود، این اقبال در صنعت نفت ایجاد شده و کمک‌ها و ریسک‌پذیری‌هایی که مدیران نفتی، پذیرفتند مثلا در همین۱۰۰۰۰ wellhead که اگر ریسکش را در صنعت نفت نمی‌پذیرفتند، هیچ موقع این شرکت موفق به ساختن آن نمی‌شد. بهرحال یک نفر باید ریسکش را می‌پذیرفت و بقیه‌ تجهیزات هم همینطور.
ناصری تاکید کرد: اصولا تا زمانی که محصولات در داخل تائید نشود، امکان صادرات آنها وجود نخواهد داشت. خب ما این مساله را حل کردیم یعنی تاییدیه‌ها و گواهینامه های داخلی الان وجود دارد و به نظرِ من اینها باید اصالت کالای (Origin) ایرانی را برای صادرات به کشورهایی مثل عراق و کشورهای CIS، BRICS، مخصوصا روسیه که با ایران می‌خواهند رابطه داشته و علاقه‌مندی زیادی به استفاده از تجهیزات ایرانی داشته باشند بپذیرند،‌ چون بالاخره الان آنها هم مثل ما در تحریم قرار دارند و می‌توانند در شرایط حاضر، از امکانات سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران بهره‌مند بشوند و این موقعیت خوبی است.
مدیرعامل شرکت صنایع تجهیزات نفت با اعلام آمادگی به مسوولین دولتی فعال در حوزه‌ سیاست‌‌گذاری‌های اقتصادی و صادرات تصریح کرد: مسوولان ذیربط می توانند شرکت پیک را با خودشان برای ورود به بازارها همراه نمایند که بیانگر عزت‌مندانه عمل کردن و کسب جایگاه و رتبه برای بحث صادرات در دنیا را نشان می دهد و جایگاه فعلی صادرات واقعا شایسته‌ ایران نیست.لذا ما باید به جایگاهی که شایستگی داریم برسیم و به جرات می‌توانم بگویم این شایستگی برای ایران، وجود دارد که جزو ۱۰ کشور صادرکننده‌ محصولات صنایع تجهیزات نفت باشد و این امکانپذیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی