شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ – Saturday 23 November 2024

ساعت: ۱۴:۱۹

چشم انداز عضویت ایران در بریکس

تهران همچنین، آمادگی خود را برای فراهم کردن فرصت هایی برای ورود به بازارهای جدید و تامین نیازهای انرژی اعلام کرد.

به گزارش “راهبرد انرژی“، ایران مدعی تبدیل شدن به یکی از کشورهای بریکس BRICS است. بریکس برای تامین مالی پروژه های زیرساختی و همچنین، کمک به رشد پایدار اقتصاد کشورهای عضو و سایر کشورهای در حال توسعه طراحی شده است. همزمان، شرکت کنندگان در انجمن تعدادی از اهداف استراتژیک را برای خود تعیین کردند – توسعه معماری سیاسی و اقتصادی جهان. تعامل در سطح رهبران و دولت های کشورهای عضو بریکس در قالب اجلاس صورت می گیرد.

بریکس پتانسیل گسترش دارد. طی سالها، 35 کشور دیگر تمایل خود را برای پیوستن به بریکس ابراز کردند. ابراهیم رئیسی اطمینان دارد که «موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک ایران می تواند، آن را به شریکی باثبات و قابل اعتماد برای بریکس تبدیل کند». تهران همچنین، آمادگی خود را برای فراهم کردن فرصت هایی برای ورود به بازارهای جدید و تامین نیازهای انرژی اعلام کرد.

طی یک سال گذشته، ایران جدیت خود برای یکپارچگی منطقه ای را تایید کرده است. احداث مسیرهای مهم حمل و نقل با روسیه و آذربایجان در چارچوب کریدور حمل و نقل بین المللی اعلام شده است. کار در سطح وزارت امور خارجه با شرکا ادامه یافت.

تردیدی نیست که بلند پروازی‌های ایران چه در زمینه‌ های اقتصادی و چه، در زمینه‌ های سیاسی گسترش بیشتری می ‌یابد و رهبری کشور تمام تلاش خود را برای پیوستن ایران به برجام انجام خواهد داد. میل به «برابر بودن در میان اولی ها» نه تنها حکومت کنونی ایران، بلکه پیشینیان آن را نیز متمایز می کند.

همه آنها دهه هاست که تحت تحریم های فراوان قرار گرفته اند و همچنان به دنبال راه هایی برای توسعه اقتصاد هستند. بدیهی است که تعهد به این روند در آینده نیز حفظ خواهد شد. ایران نیاز حیاتی به بازارهای گسترده برای محصولات خود، فرصت های جدید واردات و گذار برای این اهداف به تسویه ارزهای ملی دارد.

یک مساله خاص، نگرش واشنگتن به این وضعیت است. دولت جو بایدن از یک سو، به دنبال محدود کردن همکاری بین کشورها در پرتو تمایل چندین کشور برای پیوستن به بریکس است و از سوی دیگر، واشنگتن تلاش خواهد کرد تا مزیت مدل وجودی سیاسی و اقتصادی خود را نشان دهد.

این واقعیت که امروز، آمریکا به طور ناگهانی چنین موضعی را در رابطه با بریکس اتخاذ کرده است، چندین توجیه دارد. قبل از هر چیز، آمریکا به خوبی می داند که سیاست جهان تک قطبی با مرکزیت واشنگتن در حال محو شدن است و نظم جهانی جدیدی در عرصه سیاسی بین المللی در حال شکل گیری است. اکنون، کشورها در تلاش هستند تا آینده خود را مستقل از آمریکا تعیین کنند و در اتحادها متحد شوند.

آمریکا بریکس را عاملی می داند که می تواند به تسلط این کشور هم در سیاست و هم، در امور مالی پایان دهد، بنابراین، بعید است آمریکا در مورد انتخاب سایر کشورهای عضو اتحادیه های مختلف، آرام باشد.

پیش از این، آمریکا از تحریم ها به عنوان روشی برای انزوای سایر کشورها استفاده می کرد، اما امروز متقاعد شده است که محدودیت ها کارساز نیست. بنابراین، واشنگتن روش های خود را تغییر داده و در تلاش است تا از گسترش سازمان ها به ویژه، همان بریکس جلوگیری کند.

ترجمه: اداره کل رسانه های خارجی

منبع: vestikavkaza.ru

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی