چهارشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ – Wednesday 28 May 2025

ساعت: ۰۳:۴۳

معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد:

ضرورت استفاده از ظرفیت مراکز دانشگاهی و پژوهشی در مسیر توسعه صنعت پتروشیمی

معاون وزیر نفت مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر اهمیت پیوند و ارتباط محکم و مستمر میان صنعت و دانشگاه گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه سبب می‌شود تا با استفاده از دانش و فناوری روز جهان مسیر توسعه صنعت پتروشیمی تسهیل شود.

به گزارش “راهبرد انرژی“،حسن عباس زاده معاون وزیرنفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با حضور در دانشگاه علم و صنعت در سومین رویداد و نمایشگاه کار، صنعت و ساخت و ساز شرکت کرد و در جمع اعضای هیئت علمی ، رئیس دانشکده عمران و دانشجویان این دانشکده به بیان آخرین دستاوردهای صنعت پتروشمی ایران پرداخت.

وی با بیان توضیحاتی درباره سابقه ۶۰ صنعت پتروشیمی به ویژه در سال‌های پس از انقلاب اسلامی اظهار کرد: سرمایه‌گذاری ارزشمندی تا امروز در صنعت پتروشیمی ایران انجام شده است و با تولیدی شدن طرح های جدید بزودی از مرز100 میلیون تن ظرفیت تولید عبور خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به غیربهینه بودن مصارف انرژی در کشور اشاره کرد و گفت: آمارها نشان می دهد که حدود، ۴۸ درصد گاز کشور در بخش خانگی و تجاری و ۲۶ درصد در نیروگاه‌ها مصرف می‌شود. در نتیجه با ای که بیشترین منابع گازی جهان را در اختیار داریم و بیش از یک میلیارد متر مکعب گاز استحصال و تصفیه می‌کنیم. دچار ناترازی گاز و برق و انرژی هستیم و باید برای رفع ناترازی از تمام ظرفیت های موجود در کشور استفاده کنیم.

عباس زاده با تاکید بر جایگاه مهم مهندسی عمران در صنعت پتروشیمی کشور بین کرد: از نمونه شاهکارهای مهندسی عمران در صنعت پتروشیمی به سه تونل ساخته شده در منطقه مکران می توان اشاره کرد که به صورت رفت و برگشتی تا عمق ۹۰۰ متری دریا ساخته شده است و برخلاف روش‌های معمول در جهان، در نهایت دستگاه پمپاژ بتن مسلح و پیش برنده بتن در عمق دریا نیز نجات یافته است.

معاون وزیر نفت در ادامه پیرامون روش‌های همکاری دانشگاه علم و صنعت با صنعت پتروشیمی اظهارکرد: حمایت از پایان نامه‌ها به ویژه مواردی که با موضوع بهینه‌سازی آب و انرژی و تجهیزات و تاسیسات مرتبط با آن در صنعت پتروشیمی باشد می تواند از سوی شرکت های پتروشیمی مورد توجه قرار بگیرد همچنین کمک دانشگاه ها در بهینه سازی و توسعه‌ روش‌های نامتعارف استحصال آب صنعتی که شامل تصفیه‌ فاضلاب‌های شهری برای مصارف صنعتی، استحصال آب‌های ژرف، شیرین سازی و انتقال آب از پهنه‌های آبی شمال و جنوب کشور و کاهش حداقل ۳۰ درصدی مصارف آب صنعتی در کولینگ تاورهای صنعت پتروشیمی با به کارگیری سیستم‌های هیبریدی کولینگ تاورها می‌ تواند اثر بخش باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی