یکشنبه ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ – Sunday 25 May 2025

ساعت: ۱۰:۲۴

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان مطرح کرد:

بیش از ۷۰ درصد فرآورده‌های پالایشگاه اصفهان مطابق با استانداردهای یورو است

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان اینکه بیش از ۷۰درصد فرآورده‌های این پالایشگاه مطابق با استانداردهای یورو ارتقا داده یافته است، تصریح کرد: اگر فرآورده‌های اصلی شامل بنزین، گازوئیل را در نظر بگیریم، بیش از ۷۵ درصد این محصولات به استاندارد یورو ۵ ارتقا یافته‌اند. تنها محصول باقی‌مانده که هنوز مطابق با استاندارد یورو نیست، نفت کوره است که حدود ۱۸.۵ درصد از کل تولیدات پالایشگاه را شامل می‌شود.

به گزارش “راهبرد انرژی“،غلامرضا باقری دیزج ، با بیان اینکه پالایشگاه اصفهان با سهم بیش از ۲۰ درصدی در تصفیه نفت خام و تأمین فرآورده‌های مورد نیازکشور، نقشی راهبردی و کلیدی در صنعت نفت ایفامی‌کند، افزود: همچنین این پالایشگاه با توجه به حجم بالای مبادلات و گردش مالی، سهم قابل‌توجهی در پرداخت مالیات بر عملکرد و ارزش افزوده در استان دارد به‌گونه‌ای که سالانه بیش از ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان است که این موضوع جایگاه اقتصادی پالایشگاه را در سطح استان و کشور نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه پالایشگاه اصفهان دارای چندین شرکت زیرمجموعه است که هر یک در حوزه های تخصصی فعالیت می‌کنند، افزود: شرکت راتا مسئول حمل‌ونقل و لجستیک، شرکت میرداماد صفه متولی امور بازرگانی و تجارت فرآورده‌ها و شرکت ملاصدرا در زنجیره تولید گوگرد فعالیت دارد.

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با بیان اینکه شرکت آب صفه نقش مهمی در تأمین آب مورد نیاز پالایشگاه ایفا می‌کند، افزود: سالانه بیش از ۱.۵ همت به این شرکت اختصاص می‌یابد و فاز نخست پروژه تأمین آب پالایشگاه اصفهان در اواخر خرداد ماه وارد مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد و با اجرای کامل آن، پالایشگاه اصفهان دیگرنیازی به استفاده از آب شرب استان نخواهد داشت .

مدیرعامل پالایش نفت اصفهان با اشاره به برخی حواشی درباره تعطیلی برخی از پروژه‌های این پالایشگاه و با تأکید بر اینکه هیچ پروژه‌ای در پالایشگاه اصفهان تعطیل نشده است.، گفت: آنچه اتفاق افتاده، صرفاً اولویت‌بندی پروژه‌هاست، تعطیلی به معنای توقف کامل است، اما اولویت‌بندی به معنای تنظیم سرعت اجرای پروژه‌ها بر اساس نیازها و تنظیم جریان مالی است. ما قویاً این شایعات را تکذیب می‌کنیم و اسناد مربوطه نیز منتشر خواهد شد.

باقری با اشاره به پروژه ارتقای نفت‌کوره پالایشگاه اصفهان گفت: این پروژه با هدف کاهش گوگرد نفت کوره و تولید فرآورده‌های با ارزش‌تر در حال اجراست. فاز نخست این پروژه در سال ۱۴۰۵ راه‌اندازی خواهد شد که نتیجه آن تولید نفت کوره با گوگرد پایین و قابل استفاده در نیروگاه‌ها بدون عوارض آلایندگی است که نقش مهمی در کاهش ناترازی گاز در فصول سرد سال نیز خواهد داشت.

وی با اشاره به ظرفیت تولید پالایشگاه اصفهان گفت: ظرفیت طراحی این پالایشگاه ۳۶۰ هزار بشکه در روز است، اما در صورت تأمین نفت خام و نیاز کشور امکان افزایش ظرفیت تا ۴۳۰ هزار بشکه نیز وجود دارد. در ظرفیت۳۶۰ هزار بشکه، تولید بنزین حدود ۱۰ میلیون لیتردر روز است و در ظرفیت ۴۳۰ هزار بشکه، این میزان به ۱۵ میلیون لیتر می‌رسد که این افزایش ظرفیت معادل تأسیس یک پالایشگاه جدید در کشور است.

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با اشاره بنزین تولیدی این پالایشگاه کاملاً مطابق با استاندارد یورو ۵ است، اظهار کرد: روزانه حدود ۱۵ میلیون لیتر بنزین یورو۵ تولید می‌شود که ۲۳ تا ۲۴ درصد ظرفیت پالایشگاه را تشکیل می‌دهد. همچنین در شرایط پایدار، تولید نفت‌گاز به ۲۵ میلیون لیتر در روز می‌رسد .

وی با بیان اینکه پالایشگاه اصفهان بیش از ۷۰ درصد فرآورده‌های خود را مطابق با استانداردهای یورو ارتقا داده است، تصریح کرد: اگر فرآورده‌های اصلی شامل بنزین، گازوئیل و نفت کوره را در نظر بگیریم، بیش از ۶۰درصد این محصولات به استاندارد یورو ۵ ارتقا یافته‌اند. تنها محصول باقی‌مانده که هنوز مطابق با استاندارد یورو نیست، نفت کوره است که حدود ۱۸.۵ درصد از کل تولیدات پالایشگاه را شامل می‌شود. سایر فرآورده‌ها یا مطابق با استانداردهای یورو هستند یا نیازی به استانداردسازی ندارند، زیرا مستقیماً در صنایع پایین‌دستی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با بیان اینکه ما به دنبال افزایش ظرفیت تولید فرآورده‌های استاندارد و کاهش آلایندگی هستیم، تصریح کرد: با اجرای پروژه‌های توسعه‌ای، افزون بر افزایش تولید بنزین و گازوئیل یورو ۵، خوراک پتروشیمی‌ها نیز تأمین خواهد شد که این اقدام‌ها نقش مهمی در بهبود کیفیت سوخت مصرفی کشور و کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی خواهد داشت.

باقری با اشاره به اقدام‌های پالایشگاه اصفهان در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات ما در این حوزه، پروژه تأمین آب از دریا است که توسط شرکت آب صفه اجرا می‌شود. این پروژه با هدف جایگزینی آب شرب و رودخانه با آب دریا طراحی شده و فاز نخست آن طی روزهای آینده وارد مدار بهره‌برداری می‌شود.

وی با بیان اینکه همچنین سرمایه‌گذاری‌هایی در بخش احداث خطوط ریلی، مهندسی و خرید تجهیزات انجام شده است، گفت: علاوه بر این، پالایشگاه سیستم‌های تصفیه پساب بسیار پیشرفته‌ای را برای دریافت و تصفیه فاضلاب شهری شاهین‌شهر راه‌اندازی کرده است که توانایی تصفیه دو برابر ظرفیت فعلی را دارد.

مدیرعامل پالایش نفت اصفهان تأخیر در اجرای برخی پروژه‌ها را به‌دلیل مشکلات تأمین‌کنندگان و سازندگان تجهیزات دانست و گفت: برخی از این تجهیزات از خارج کشور وارد می‌شوند و در فرآیند نقل‌وانتقال و اجرای تعهدات، با تأخیرهای چندماهه تا یک‌ساله مواجه شده‌ایم. با این حال، از سوی پالایشگاه هیچ مشکلی در تأمین مالی یا مدیریت پروژه‌ها وجود ندارد و پرداخت‌های ما حتی فراتر از بندهای قراردادی انجام شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی