چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ – Wednesday 21 May 2025

ساعت: ۰۰:۲۱

رئیس نوبتکاری واحد های تقطیر،کاهش گرانروی و گاز مایع شماره ۱ شرکت پالایش نفت اصفهان عنوان کرد:

بهره برداری واحد تقطیر ۱ با شناخت کافی از واحد و حفظ نکات ایمنی از حادثه ای بزرگ در پالایشگاه اصفهان جلوگیری نمود

روابط عمومی و بین الملل شرکت پالایش نفت اصفهان طی گفت و گویی از رئیس نوبتکاری واحدهای تقطیر،کاهش گرانروی و گاز مایع شماره ۱ شرکت پالایش نفت اصفهان اقدام شجاعانه ایشان در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه که منتج به جلوگیری از آتش سوزی گسترده و حریق در واحد کاهش گرانروی شماره ۱ پالایشگاه اصفهان شد را پیگیری نمود.

به گزارش “راهبرد انرژی“، مجید سورانی، کار در واحدهای بهره برداری را بسیار مهم توصیف کرد و گفت : واحد کاهش گرانروی قابلیت این را دارد که با ۳ نوع خوراک متفاوت در سرویس عملیاتی قرار گیرد. ته مانده برج خلاء (وکیوم باتوم)، نفت خام و میعانات گازی از جمله خوراک های این واحد برای پالایش می باشد.

وی تصریح کرد: با توجه به بسته شدن و شروع تعمیرات اساسی واحد تقطیر۳ و کاهش ظرفیت پالایش نفت خام ، نیاز بود که واحد کاهش گرانروی روی مود نفت خام راه اندازی گردد بهمین منظور این واحد در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه با خوراک ۳۰ هزار بشکه در سرویس قرار گرفت.

وی افزود: در روز ۲۶ اردیبهشت جهت افزایش خوراک واحد به ۳۵ هزار بشکه نیاز بود که مسیر RO (برگشتی از خروجی پمپ P-301 به ظرف V-301) جهت تامین جریان پاس های کوره H-301 مقداری بسته شود که درحین بستن ولو RO ، گلند ولو مذکور بشدت دچار نشتی شد.

وی ادامه داد: با نشت مواد نفتی در این واحد شرایط اضطراری اعلام شد و رؤسا و نیروهای امدادی و آتش نشانی در محل حادثه حضور پیدا کرده و نسبت به ایمن سازی محل اقدام نمودند. وی حفظ نکات ایمنی و شناخت از واحد را بسیار مهم عنوان کرد و گفت: با صلاحدید و دستور رئیس منطقه و واحد HSE منطقه ایمن سازی شد.

سورانی افزود: پتانسیل خطر در این حادثه بسیار بالا بود چرا که نفت خام با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد و فشار ۳۰ بار از گلند ولو روی خروجی پمپ به بیرون نشت پیدا کرده و مستعد حریق و آتش سوزی بود، لذا کنترل شرایط با نزدیک شدن به محل نشتی امکان پذیر نبود.

وی اظهارکرد :راهکار به موقع برای کنترل شرایط بوجود آمده بستن اضطراری واحد کاهش گرانروی بود که با توجه به دمای بالای کوره H-301 می توانست ریسک های خاص خودش را به همراه داشته باشد.

رئیس نوبتکاری واحدهای تقطیر،کاهش گرانروی و گاز مایع شماره ۱ اظهار داشت: در این شرایط با شناسایی جهت باد به پمپ نزدیک شده و یک رشته شیلنک بخار را بر روی پمپ قرار داده و با این اقدام خوشبختانه از هر گونه آتش سوزی جلوگیری به عمل آمد اما برای اینکه بتوان نشتی مواد نفتی را که تا ۲۵ متر در محوطه پراکنده می شد را کنترل نمود نیاز بود که VALVE مذبور را در حالت کاملا” باز قرار دهیم تا Back Seat ولو عمل نموده و نشتی ایجاد شده از گلند ولو قطع گردد که پس از بررسی و ایجاد شرایط ایمن با باز نمودن کامل VALVE نشتی بطور کامل قطع گردید.

وی تصریح کرد: پس از قطع نشتی بخش نگهداری و تعمیرات نسبت به Packing دادن گلند ولو فوق اقدام نمود و بعد از نرمال شدن شرایط اقدام به افزایش خوراک واحد گردید.

رئیس نوبتکاری واحد های تقطیر،کاهش گرانروی و گاز مایع شماره ۱ شرکت پالایش نفت اصفهان با اشاره به اینکه کار در واحد های صنعتی نیاز به سرعت عمل و شناسایی دقیقه های طلایی حادثه دارد، زیرا زمان شناسی در هنگام وقوع حادثه بسیار مهم است و در این حادثه با اقدام به موقعی که در مدت ۵ دقیقه برای مهار VALVE ، ایمن سازی منطقه و ایجاد امکانات مناسب صورت گرفت، از یک حادثه بزرگ در پالایشگاه اصفهان ممانعت به عمل آمد.

سورانی، گفت: باید این مسئله را مد نظر قرار داد که این اتفاق می توانست بسیار خطرناک باشد چرا که اگر مواد نفتی به لوله ها و مبدل های اطراف سرایت می کرد آتش سوزی مهیبی رخ می داد که کنترل آن بسیار مشکل بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی