سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ – Tuesday 20 May 2025

ساعت: ۰۶:۲۴

مدیر ریسک شرکت پالایش نفت اصفهان عنوان کرد:

تعمیر و مهندسی معکوس روتور توربین کمپرسور ۷۲۲۰۱ مجتمع بنزین سازی در راستای مدیریت یکی از بزرگترین ریسک های عملیاتی پالایشگاه اصفهان

روتور توربین کمپرسور ۷۲۲۰۱ مجتمع بنزین سازی که ساخت شرکت آلمانی MAN TURBO میباشد، برای اولین بار در پالایشگاه اصفهان در واحد CCR بنزین سازی این شرکت باز و مهندسی معکوس می شود.

به گزارش “راهبرد انرژی“، مدیر ریسک شرکت پالایش نفت اصفهان در گفت و گویی درباره ریسک تعمیر و مهندسی معکوس توربین کمپرسور روتور توربین ۷۲۲۰۱ مجتمع بنزین سازی پالایشگاه اصفهان گفت: تعمیر و مهندسی معکوس این توربین از سال ۱۳۹۹ به عنوان یکی از ریسک های اصلی پالایشگاه مطرح شد؛ این طرح به دلیل اهمیتی که در رفع ناترازی سوخت دارد ازحساسیت های ویژه ای برخوردار است.

علیرضا ساسان فر، اظهارداشت: برای اجرای طرح تعمیر و مهندسی ساخت این توربین در مجتمع بنزین سازی پالایشگاه اصفهان، کمیته ها و جلسات ریسک در سطح هیئت مدیره و مدیران شرکت برگزار و ریسک های این طرح بررسی گردید، بررسی ابعاد این طرح به مدت ۵ سال برای خرید، مناقصه و غیره مورد بررسی قرارگرفت اما برای هیچ کدام نتیجه ای حاصل نشد.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین مشکلات ما این است که شرکت سازنده به دلیل تحریم ها به ما نقشه ها و قطعات را تحویل نداد و قراردادهایی نیز با واسطه ها انجام شد که تجهیزی تحویل نشد لذا به سراغ استفاده از توانمندی شرکت های داخلی رفتیم تا بتوانیم این تجهیز را مهندسی معکوس نماییم.

ساسان فر، افزود: این تجهیز ۱۳ سال به طور مستمر در حال فعالیت است و به دلیل فرسایش و استهلاک به طور طبیعی با احتمال خرابی مواجه است که سطح ریسک پالایشگاه را افزایش می دهد.

مدیر ریسک شرکت پالایش نفت اصفهان بیان داشت: به واسطه تمامی موانعی که پیش روی ما برای تأمین قطعات توربین کمپرسور روتور توربین ۷۲۲۰۱ مجتمع بنزین سازی قرار داشت به سراغ استفاده از توانمندی های داخل رفتیم تا بتوانیم با مهندسی معکوس قطعه یدک این کمپرسور را بسازیم، لذا در مرحله اول نیاز به نقشه تجهیز داریم که با فراهم کردن زیرساخت های لازم اقدام به باز کردن در اولین تعمیرات اساسی واحد بنزین سازی نمودیم.

وی اظهارداشت: در این زمینه شرکت های متخصص که دارای تجربه ساخت این نوع توربین بودند شناسایی شدند و ما به سراغ آن ها رفتیم تا از قطعات نقشه کشی نماییم و این نقشه ها تبدیل به نقشه های ساخت شود.

ساسان فر بیان داشت: إن شاء الله بعد از تعمیرات اساسی که توربین تعمیر، بسته و در سرویس قرار خواهد گرفت؛ ما با استفاده از نقشه هایی که تهیه شده است می توانیم اقدامات ساخت را انجام دهیم و سازندگان داخلی و متخصص شروع به ساخت قطعات مورد نیاز می کنند تا بتوانیم تجهیز را بسازیم.

مدیر ریسک شرکت پالایش نفت اصفهان ادامه داد: تعمیر توربین کمپرسور MAN TURBO جزء یکی از ۱۰ ریسک سطح بالا و های ریسک شرکت پالایش نفت اصفهان به شمارمی رود که با اقدام خوبی که شروع شده امیدواریم بتوانیم این ریسک را مدیریت کنیم. این کار با همکاری معاونت تولید، معاونت بازرگانی و دیگر ارکان سازمان عملیاتی شده است.

*توانمندی شرکت های داخلی بسیار بالاست

همچنین رئیس نگهداری و تعمیرات ماشین آلات دوار شرکت پالایش نفت اصفهان، در گفتگویی با اشاره به اینکه تعمیر توربین کمپرسور روتور توربین ۷۲۲۰۱ مجتمع بنزین سازی برای اولین بار در پالایشگاه اصفهان در واحد CCR بنزین سازی این شرکت باز و مهندسی معکوس می شود گفت: این توربین به دلیل اینکه همیشه در سرویس قرار دارد؛ تعمیر آن بسیار مهم و حائزاهمیت است، این توربین مانند قلب تپنده انسان برای پالایشگاه و واحد بنزین سازی عمل می کند.

اقبال علیدادی ، تصریح کرد: این توربین از زمان نصب در حدود ۱۳ سال قبل تاکنون که توسط شرکت خارجی نصب شده است هنوز باز نشده و لذا حساسیت ویژه ای دارد.

وی گفت:ما توانایی مهندسی و ساخت این تجهیز را درداخل کشور داریم و لذا با ابعاد برداری از این طرح قصد داریم که نمونه یدکی آن را برای پالایشگاه بسازیم تا اگر هر زمان در بحث متریال و تجهیزات دچار مشکل شدیم در کمترین زمان ممکن بتوانیم تأمین تجهیزات مورد نیاز را داشته باشیم.

علیدادی گفت: شرکت داخلی ساخت این توربین در دیگر شرکت های پالایشگاهی نیز تجربه ساخت توربین را داراست و لذا ما به این موضوع واقف هستیم که توانمندی شرکت های داخلی بسیار بالاست.

رئیس نگهداری و تعمیرات ماشین آلات دوار شرکت پالایش نفت اصفهان ادامه داد: در حین اینکه تجهیز باز و برای تعمیر آماده می شود نقشه برداری از آن نیز انجام می شود.

گفتنی است قیمت ساخت داخل کلیه قطعات توربین کمپرسور ۱۲۰ میلیارد تومان بود و صرفه جویی ارزی خرید خارج کلیه قطعات توربین کمپرسور حدود ۴۸۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی