دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ – Monday 12 May 2025

ساعت: ۱۵:۰۹

مدیر پروژه شرکت پالایش نفت اصفهان در گفتگویی عنوان کرد:

خیز بلند پالایشگاه اصفهان برای صرفه جویی آب با اجرای طرح برج های خنک کننده هیبریدی

مدیر پروژه شرکت پالایش نفت اصفهان در گفتگویی با روابط عمومی گفت: با اجرای طرح برج های خنک کننده هیبریدی در پالایشگاه جنوبی صرفه جویی بسیار خوبی درمصرف آب پالایشگاه اصفهان محقق خواهد شد.

به گزارش “راهبرد انرژی“، امید آقا بابایی، در رابطه با اجرای طرح برج های خنک کننده هیبریدی پالایشگاه جنوبی گفت: برای این طرح اعتبار ۵۰ میلیون یورو ۳۸۰۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است که مدت زمان اولیه اجرای آن ۱۸ ماهه است.

مدیر پروژه شرکت پالایش نفت اصفهان میزان پیشرفت طرح برج های خنک کننده هیبریدی پالایشگاه جنوبی را ۶۵ درصد عنوان کرد و افزود:هدف از اجرای این طرح صرفه جویی در میزان آب تبخیری برج های خنک کننده است ،با توجه به شرایط بحرانی آب، این پروژه تعریف شد تا نیاز آبی پالایشگاه را کاهش دهد

وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد تجهیزات این طرح به دست توانمند متخصصان داخلی ساخته شده و یا در حال ساخت می باشد تصریح کرد: تمام تجهیزات این طرح سفارشگذاری شده اند، برخی ازتجهیزات وارد سایت شده و برخی از تجهیزات در حال ساخت هستند.

آقابابایی افزود:موقعیت طرح برج های خنک کننده هیبریدی پالایشگاه جنوبی در مجاورت برج خنک کننده موجود و در حال کار پالایشگاه جنوبی قرار دارد؛ هم اکنون ۲ دستگاه برج جدید با ارتفاع بلند تردر این محل در حال ساخت است که این دو برج برای طرح های RFCC و هیدروژن ۷۷ و واحد Prime G مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی با تأکید به اینکه با هیبریدی سازی برج های خنک کننده مصرف آب در پالایشگاه کاهش خواهد یافت، گفت: تا به حال ۲۴ میلیون یورو و ۳ هزار میلیارد ریال برای اجرای این طرح به پیمانکار پرداخت شده است.

مدیر پروژه شرکت پالایش نفت اصفهان، افزود: از ویژگی بارز برج های خنک کننده هیبریدی در پالایشگاه جنوبی این است که تبخیر آب در این برج ها نسبت به برج تر با ظرفیت مشابه ۷۰ درصد کمترمی باشد .

آقابابایی اظهارداشت: در برج های تر دمای آب به وسیله تبخیر آب کاهش می یابد اما در برج هیبریدی قسمت عمده کاهش دمای آب از طریق مبدل های بخش خشک و بدون تماس مستقیم با هوا محقق می گردد.

وی بیان داشت: قرار داد برج های هیبریدی تا پایان سال ۱۴۰۴ تمدید شده است زیرا تأمین و ورود برخی از تجهیزات با تاخیر همراه بوده است. پیش بینی می شود این طرح در سال ۱۴۰۵ بهره برداری خواهد شد.

مدیر پروژه شرکت پالایش نفت اصفهان، با اشاره به اینکه طرح برج های خنک کننده هیبریدی اهمیت زیست محیطی بسیار بالایی دارد گفت: به جهت اینکه دسترسی پالایشگاه اصفهان به منابع آبی بسیار محدود است و با خشکسالی های موجود در این استان نیاز است که طرح های آبی با رویکرد کاهش مصرف آب در این شرکت با سرعت دنبال شود.

اقابابایی، در باره استفاده ازآب دریای عمان وکاهش مصرف آب درپالایشگاه اصفهان گفت:به لحاظ اینکه استفاده از آب دریا برای صنایع با قیمت بالایی همراه خواهد بود لذا باید تلاش کنیم تا مصرف آب Make-Up پالایشگاه را کاهش دهیم. خوشبختانه با اجرای طرح برج های خنک کننده هیبریدی، حدود ۷۰ درصد کاهش مصرف آب Make-Up نسبت به برج تر مشابه را در پالایشگاه اصفهان شاهد خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی