به گزارش “راهبرد انرژی“،سید مهدی شریعتمدارمرتضوی ، با اشاره به اینکه ظرفیت واحد مذکورپس از بهینه نمودن میزان فلرینگ واحدها و متعاقب آن به حداقل رساندن میزان فلرینگ نرمال پالایشگاه تعیین گردید گفت: در پروژه بازیابی گازهای فلر، گازهای جمع آوری شده در نقطه ای قبل از ورود به فلرها و سوزانده شدن، از طریق دو پکیج کمپرسور دریافت و پس از عملیات فشرده سازی و متعاقب آن شیرین سازی به شبکه سوخت پالایشگاه ارسال میگردد .
شریعتمدار افزود: در پروژه بازیابی گازهای فلر شرکت پالایش نفت اصفهان، علاوه بر واحد FGR، اقدام به پایش گاز فلر تولیدی به تفکیک واحدهای تأثیرگذار در تولید این گاز کرده است به همین منظور در مسیر خط فلر خروجی واحدهای شناسایی شده از جمله آیزوماکس، کتریفورمر و هیدروژن از جریان سنجهای حرارتی استفاده می شود که به تبع آن میزان تولید گاز فلر پایش و نسبت به کمینه کردن آن برنامهریزی لازم صورت می پذیرد.
مدیر پروژه شرکت پالایش نفت اصفهان اظهارداشت: با توجه به سرویس آمدن واحد FGR، نیاز به بهینه سازی فلرهای پالایشگاه بود که بدین منظورارتقای پایلوت های فلر تیپ ها نیز مد نظر قرار گرفت. همچنین علاوه بر سیستم فعلی جرقه زن FFG از نوع برقی HEI نیز در ساختار پایلوت استفاده شده است که بدین ترتیب با استفاده از پایلوت های هیبریدی قابلیت عملکردی فلر تیپ جهت روشن ماندن در مواقع اضطراری افزایش می یابد.
وی تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح جمع آوری ۳۰۰۰ نرمال مترمکعب در ساعت گاز فلر از طریق دو پکیج دو مرحله ای کمپرسور Sliding Vane است که تا فشار ۵/۷ بار فشرده سازی و پس از عبور از یک برج شیرین سازی با آمین به شبکه سوخت پالایشگاه تزریق می شود.
مدیر پروژه شرکت پالایش نفت اصفهان ، گفت: با راه اندازی این واحد، از سوزاندن بیش از ۳۰۰۰ نرمال متر مکعب گاز در ساعت جلوگیری میشود که این امر با توجه به نرخ رو به افزایش گاز صنعتی و همچنین اهمیت صرفه جویی در مصرف انرژی حائز اهمیت است.
وی ادامه داد:طرح Zero Flaring می تواند جرائم زیست محیطی را به حد قابل قبول برای پالایشگاه کاهش دهد و رضایت ذینفعان خارج از محدوده پالایشگاه را نیز فراهم آورد. همچنین با اجرای این پروژه زمینه لازم برای عضویت در Clean Development Mechanism (CDM) برای پالایشگاه فراهم میشود که به تبع آن این شرکت به عنوان کاهش دهنده آلاینده ها مستحق دریافت اعتبار مالی و همچنین مجوز در زمینه توسعه صنعت مطابق با پروتوکل توکیو میگردد.
شریعتمدار عنوان کرد: تا کنون برای پروژه FGR به همراه دو زیر پروژه دیگر شامل پایش مقدار فلرینگ واحدها و ارتقاء سیستم جرقه زن فلرها، ۲۶ ماه زمان صرف شده است که با توجه به پیشرفت طرح إن شاء الله نیمه دوم سال ۱۴۰۴ بهره برداری خواهد شد.
وی اظهارداشت: در طول این مدت مراحل خرید جریان سنج های حرارتی به دلیل تحریمهای بین المللی تکرار شد. همچنین استفاده از کمپرسور مورد اشاره برای اولین بار در ایران برای این سیستم محقق شده است، بعلاوه اینکه برای انجام مطالعات پایه این پروژه، حدود ۸ ماه از زمان مذکور صرف شده است.
مدیر پروژه شرکت پالایش نفت اصفهان گفت:هزینه این طرح به صورت EPC همراه با مطالعات پایه، حدود ۷ مییلیون یورو با شرکت پیمانکار بسته شده است.
وی با اظهار اینکه پروژه جمع آوری گازهای فلر از نقطه نظر استفاده از کمپرسور Sliding Vane و همچنین نحوه کنترل و پایش شبکه فلر و همچنین Revamp (اصلاح) فلر تیپ های موجود برای اولین بار در ایران در حال اجراست افزود: مطالعات پایه نیز به صورت مجتمع در قرارداد EPC توسط شرکت ایرانی IPS انجام گرفت. این در حالی است که اخیرا شرکت کره ای PIELDS که طراح و صاحب دانش واحدهای FGR است، کشور عزیزمان را در فهرست تحریم های خود قرار داده است.