به گزارش “راهبرد انرژی“، قدرت اله نصیری اظهار کرد: در حال راهاندازی سامانهای برای تجمیع تمام شرکتهای مدعی ساخت داخل و دانش بنیان و ارزیابی آنها هستیم تا عمق ساخت داخل، ظرفیت تولید و کیفیت محصولات ساخته شده، ارزیابی شود.
وی با تاکید بر اینکه بحث ساخت داخل دریای بیکرانی است که در آن هم افراد توانمند و صادق و هم افراد کلاهبردار و شیاد فعالیت دارند، گفت: تشخیص این دو گروه از یکدیگر بسیار کار بزرگی است و علت اینکه در این مدت از صنایع داخل به خوبی حمایت نشد نیز این بود که کلاهبرداران بر افراد صادق و کار کننده غالب بودند.
مدیر پژوهش، فناوری و ساخت داخل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به وارد کردن برخی اجناس از چین و تغییر دادن نام تجاری آنها که کاری سادهتر و کم هزینهتر از تولید داخل است، گفت: با چنین شیوههایی بالطبع بسیاری از افراد به سمت واردات هدایت میشوند، گاهی نیز کالا را به اسم ایرانی در چین تولید و وارد کشور میکنند. نصیری با تاکید بر لزوم نیازسنجی دقیق از نیازهای صنعت پتروشیمی، خاطرنشان کرد: بر این اساس باید نقشه راه ساخت داخل مشخص و اولویتها تعیین شود تا بر اساس زمانبندی ساخت تجهیزات صورت گیرد بنابراین در حال راهاندازی سامانه ای هستیم تا عمق ساخت داخل و ظرفیت تولید مشخص و کیفیت محصولات ارزیابی شود.
وی افزود: به عنوان مثال برخی محصولات در حوزه مواد شیمیایی وجود دارند که نمونه خارجی آن تا ۷ سال کار میکند اما نمونه ایرانی کمتر از یک سال قابل بهرهبرداری است بنابراین با توجه به ضرر و زیان وارده، استفاده از این کالای ساخت داخل توجیه ندارد بر این اساس یا باید کارخانه به قدری توانمند شود که بتواند با رقیب خارجی رقابت کند یا به آرامی از مدار خارج شود؛ هم اکنون بازار در حال انحصاری شدن برای محصول بیکیفیت است و باید در وندورها تجدیدنظر صورت گیرد.
مدیر پژوهش، فناوری و ساخت داخل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به عدم ارزیابی دقیق و دورهای شرکتهای ساخت داخل به دلیل تعداد زیاد آنها، اظهار کرد: در سامانه بیان شده، از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل مستندات و ارائه گزارش اولیه استفاده میشود؛ سپس ارزیابی فنی در مورد محصولات برگزیده شده صورت گرفته و شرکتها گواهینامه عمق ساخت داخل میگیرند.
نصیری یادآور شد: درصدد هدایت سرمایهگذاران و سازندگان داخل هستیم تا بر اساس نقشه راه با توجه به مستندات علمی و پژوهشی ملزم شوند که محصولات را همسنگ محصولات خارجی و قابل رقابت با آنها، بر اساس نیازهای کشور تولید کنند؛ هدف ما حمایت و تجاری سازی به منظور صادرات محصولات ساخت داخل که فناورانه و دانش بنیان هستند، است.
ساماندهی تولیدکنندگان و حمایت از شرکت های دانش بنیان
مدیر پژوهش، فناوری و ساخت داخل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی از شرکتهای دانش بنیان و توانمندسازی جوانان، تصریح کرد: یکی از رکنهای برنامه توسعه هفتم، افزایش نقش اقتصادی شرکتهای دانش بنیان و میدان دادن به جوانان در این شرکتها است.
نصیری با تاکید بر اینکه شاهدیم برخی شرکت های قدرت گرفته به محض قرارگیری رقیب در کنارشان، آن را از بین میبرند، گفت: با توجه به فرهنگ موجود، رقابت پذیری و بزرگ شدن جوانان پذیرفته نمیشود و این مسئله به توسعه ملی کشور ضربه میزند.
وی با تاکید بر اینکه همه به دنبال بزرگ شدن خود هستند و نه کشور، خاطرنشان کرد: نیازمند فرهنگسازی هستیم تا هدف از توسعه، نه توسعه یک کارخانه و یک محصول بلکه توسعه هزاران کارخانه در سطح ملی باشد، از مناطق محروم گرفته تا پایتخت.
مدیر پژوهش، فناوری و ساخت داخل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به سیاست گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی، گفت: برنامه بعدی ما این است که کارخانههای تولید کننده محصولات در شهرکهایی در کنار سایت عملیاتی در مناطق ویژه قرار گیرند.
نصیری خاطرنشان کرد: بدین صورت هم شاهد کاهش هزینه حمل و نقل، کاهش مصرف گازوئیل، کاهش انتشار آلایندهها، کاهش انتشار گازهای کربن و کاهش تصادفات هستیم و هم نظارت دقیقتر و آسان تری بر عملکرد تولیدکنندگان صورت میگیرد.
وی یاد آور شد: با این رویه به راحتی میتوانیم ببینیم که چقدر در یک زنجیره کالا وابستگی وجود دارد؛ میتوانیم صنعت ساخت داخل را به خوبی پوشش دهیم و حمایتهای لازم صورت گیرد.مدیر پژوهش، فناوری و ساخت داخل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین با تاکید بر متمرکز شدن نمایشگاههای ساخت داخل با حضور شرکتهای دانش بنیان و توجه به توانمندسازی این شرکتها با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: از کالاهای ساخته شده بر اساس نیازسنجیها و اولویت بندی صورت گرفته به عنوان “ساخت بار اول” حمایت میکنیم.