به گزارش “راهبرد انرژی“، حسن علیمراد در حاشیه هفتمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران، با تاکید بر اهمیت چالش تامین خوراک و پیگیری ها و هماهنگی های جدی این شرکت با وزارت نفت، اظهار کرد: آیین نامه و مصوبه هیئت دولت به تازگی به دست ما رسیده و به گونه ای است که امید و تلاش داریم که بتوانیم قرارداد های مربوطه را میان هلدینگ های پتروشیمی و شرکت ملی نفت تا اواسط سال منعقد شود و بدین صورت با سرمایه گذاری در حوزه بالادست و تامین گاز طبیعی به رفع ناترازی های موجود در کشور کمک شود.
وی با اشاره به شعار سال جاری مبنی بر سرمایهگذاری برای تولید گفت: در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تلاش می شود تا ظرفیت اسمی که به 96 میلیون تن رسیده است را با 10 میلیون تن افزایش، تا پایان سال جاری با راه اندازی چندین طرح در دست که دو طرح آن، نیروگاهی است، به 106 میلیون تن برسانیم.
مدیر برنامه ریزی و توسعه پتروشیمی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر برنامه ریزی های صورت گرفته برای افزایش توان تولید و رساندن ظرفیت تولید به ظرفیت اسمی، خاطرنشان کرد: با وجود سرمایه گذاری های صورت گرفته، حدود 25 درصد از ظرفیت اسمی بهره برداری نمی شود بنابراین مصمم هستیم تا نه تنها با سرمایه گذاری های هنگفت بلکه با افزایش تولید به رشد اقتصادی مناسبی در کشور برسیم.
علیمراد با اشاره به منویات مقام معظم رهبری بر لزوم سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی توسط عموم مردم، اظهار کرد: دنبال راهکاری برای درگیر کردن سرمایه های مردم در حوزه پتروشیمی هستیم تا بتوانیم چه بخش ارزی و چه بخش ریالی سرمایه های راکد مردم را در این صنعت جذب کنیم و از آن برای سرمایه گذاری و رشد تولید استفاده کنیم تا شاهد رشد اقتصادی در کشور باشیم.
سوق سرمایه های جدید به سمت صنایع پایین دست
وی با تاکید بر تلاش شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای سوق سرمایه ها به سمت تکمیل زنجیره ارزش، اظهار کرد: تلاش می شود بیش از این سرمایه گذاری در بالادست برای تولید محصولاتی چون متانول و پلی اتیلن نداشته باشیم. به عنوان مثال دیگر سرمایه گذاری در حوزه پلی الفین ها به عنوان پلی اتیلن توجیه ندارد بلکه باید به دنبال محصولات پلیمرهای مهندسی باشیم چرا که در حوزه بالادست شاهد اشباع هستیم و اکنون نیاز به پلیمرهای مهندسی وجود دارد.
مدیر برنامه ریزی و توسعه پتروشیمی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر توجه به ادامه زنجیره متانول و توسعه پایین دست، گفت: تلاش می شود در زنجیره متانول به رشدی برسیم که از صادرات متانول جلوگیری کند.
علیمراد با تاکید بر لزوم افزایش همبستگی میان تولیدکنندگان متانول، خاطرنشان کرد: تولید کنندگان متانول می توانند با هم افزایی بار دیگر در بازارهایی چون بازار چین، تعیین کننده قیمت باشند.