به گزارش “راهبرد انرژی“،مجری طرح شرکت پالایش نفت اصفهان به اقدامات و طرح هایی که در این بخش در دست اجراست، اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲ پروژه مهم زیست محیطی دردست اجرا داریم که از محل آن صرفه جویی اقتصادی نیز برای پالایشگاه اصفهان به ارمغان می آید.
عباس بهزادی، با اشاره به اینکه طرح مهم نصب اکونومایزر بر روی دیگ های بخار پالایشگاه اصفهان است، گفت: درپالایشگاه ۶ بویلر(دیگ بخار) موجود است که مراحل نصب اکونومایزر ۵ بویلر به پایان رسیده و یک مورد نیز به زودی به پایان می رسد.
وی با اشاره به اینکه طرح نصب اکونومایزر بر روی بویلرها از سال ۱۴۰۰ در پالایشگاه اصفهان آغاز شده، افزود: این طرح صرفه جویی قابل ملاحظه ای در مصرف انرژی دارد، به طوری که انرژی حاصل از گازهای خروجی دودکش ها باعث افزایش دمای آب ورودی بویلرها می شود.
بهزادی، تصریح کرد: نتایج تست های عملکردی که قبل و بعد از نصب اکونومایزر بر روی بویلرهای انجام شده، نشان می دهد که با استفاده از اکونومایزرها کاهش مصرف گاز وگازهای گلخانه ای(دمای گازهای خروجی) محقق شده است، این کاهش مصرف توسط همکاران بهره برداری و مدیریت انرژی پالایشگاه اصفهان نیز تأیید شده است.
وی با اشاره به اینکه با نصب اکونومایزرها ۱۰ درصد مصرف گاز در پالایشگاه اصفهان کاهش یافته است، گفت: این طرح بسیار خوش درخشیده و گزارش آن نیز به وزرات نفت ارسال گردیده از طرفی این طرح مورد استقبال دیگر شرکت های پالایشی کشور نیز قرار گرفته است.
مجری طرح شرکت پالایش نفت اصفهان، اظهارکرد: نصب اکونومایزر بر روی بویلرها در محدوده واحد آب و بخار پالایشگاه انجام گردیده که منتج به صرفه جویی زیادی دربخش انرژی شرکت شده است.
وی افزود: به طورکلی کوره ها تجهیزاتی هستند که آب ورودی به بویلرها را گرم می کنند، با نصب اکونومایزر آب ورودی بویلر گرم می شود، لذا موجب صرفه جویی انرژی در دیگهای بخار می گردد.
بهزادی با اشاره به اینکه نصب اولین اکونومایزر بر روی بویلرها نخستین بار در سال ۱۳۹۸ در پالایشگاه اصفهان انجام شد، گفت:خوشبختانه با اتمام کار نصب اکونومایزرها این دانش به نام پالایشگاه اصفهان در کشور بومی سازی شد، چرا که تمامی مراحل طراحی و تکنولوژی توسط پیمانکاران داخلی و شرکت های دانش بنیان داخلی از جمله شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان انجام شده وهیچ گونه وابستگی به خارج وجود نداشته است.
وی با اشاره به اینکه با نصب اکونومایزرها ۱۶۰۰ نرمال متر مکعب در مصرف گاز بویلرها صرفه جویی شده و برای هر بویلر۱۲ درصد کاهش مصرف گاز داشته ایم، تصریح کرد: سالانه ۵۰ میلیارد تومان گاز به ازاء هر بویلر در پالایشگاه اصفهان صرفه جویی انجام شده و در کل بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان برای پالایشگاه اصفهان صرفه جویی گاز را شاهد هستیم، همچنین حجم گازهای گلخانه ای کاهش یافته و تأثیر زیادی در ایجاد محیط زیست سالم دارد.
فاز اول بهینه سازی کوره های تبدیل کاتالیستی CRU تا سال ۱۴۰۵ بهره برداری می شود
مجری طرح شرکت پالایش نفت اصفهان یکی دیگر از طرح های در دست اجرای این بخش را بهینه سازی کوره های تبدیل کاتالیستی CRU عنوان کرد و گفت: ۴ کوره مشترک در منطقه (ب) پالایشگاه اصفهان نیز دارای یک دودکش مشترک بوده و گازها با دمای حدود ۹۹۰ درجه ازآن خارج می شود؛ در این زمینه طرحی ارائه شد تا بتوانیم از گازهای خروجی دودکش ها استفاده کنیم و بتوانیم از این محل، آورده اقتصادی برای شرکت داشته باشیم.
وی گفت: در اجرای این پروژه تولید بخار پرفشار ۴۰ بار برای واحد آب، برق بخار در دستور کار داریم. این میزان بخار به میزان ۳۵ تن در ساعت برای هر واحد تبدیل کاتالیستی خواهد بود که با فشار بالا به دیگر واحد ها تزریق می شود.
دکتر بهزادی، با اشاره به اینکه تولید ۷۰ تن بخار در دو واحد CRU منجر به کاهش بار دیگهای بخار پالایشگاه خواهد شد، گفت: کلیه تجهیزات مورد نیاز از سازندگان داخلی تامین خواهد شد و برخی از تجهیزات مورد نیاز این طرح را سفارش داده ایم.
مجری طرح شرکت پالایش نفت اصفهان ادامه داد: سوددهی پروژه اکونومایزر زیر۶ ماه خواهد بود و پروژه بهینه سازی تجهیزات کوره ها ی تبدیل کاتالیستی CRU کمتر از یکسال خواهد بود. ان شاءالله با ورود تجهیزات مورد نیاز مراحل نصب آن نیز آغاز خواهد شد، این طرح به دلیل نیاز به تجهیزات سنگین مانند پمپ، لوله و اتصالات در فاصله های زمانی تعمیرات اساسی هر یک از واحدها به به آن بخش ها ملحق شده و پیش راه اندازی می شوند، اما فاز اول آن تا سال ۱۴۰۵ بهره برداری می شود.
پروژه احداث انبارهای متمرکز با استفاده از تکنولوژی روز۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
دکتر بهزادی، پروژه احداث انبارهای متمرکز با استفاده از تکنولوژی روز را ازدیگر طرح های در دست اجرا عنوان کرد و بیان داشت: این انبارها، انبار قطعات یدکی است و برای نیاز واحدها احداث می¬شود؛ مساحت این انبارها ۴۵ هزار متر مربع است و شامل فضاهای اداری،جاده ای و … است.
مجری طرح شرکت پالایش نفت اصفهان اظهارداشت:مراحل ساخت انبا رهای متمرکز از سال ۱۴۰۳ شروع شده است و تاکنون ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است؛ پیش بینی ما این است که تا پایان تابستان امسال یکی از انبارها آماده تحویل باشد.