یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ – Sunday 06 April 2025

ساعت: ۲۱:۲۲

معاون وزیر نفت در امور پالایش و ‌پخش گفت:

اقدامات جهادی همکاران در شرکت پالایش نفت اصفهان برای افزایش تولید ستودنی است

به گزارش “راهبرد انرژی“، محمد صادق عظیمی فر، دراین گفتگو درباره برنامه پیش روی این شرکت در سال جاری در راستای رفع ناترازی سوخت کشور توضیح داد:خوشبختانه در سال ۱۴۰۳ با عملکرد خوب همکاران در شرکت پالایش نفت اصفهان شاهد افزایش روزانه ۲میلیون لیتر بنزین در روز با بالابردن بهره وری و استفاده از ظرفیت خالی واحدهای بنزین سازی بودیم و همچنین در این شرکت توانستیم بخشی از کمبود گازوئیل کشور را جبران نماییم؛ ما شاهد عملکرد درخشان این شرکت بودیم و قدردان زحمات همه مدیران و کارکنان این شرکت هستیم.

وی تصریح کرد: در سال جاری برای مدیریت ناترازی سوخت، تمرکز ما هم بر افزایش تولید و هم مدیریت مصرف است که با مجموع این اقدامات بتوانیم ناترازی را به حداقل برسانیم، در زمینه افزایش تولید برخی طرح های افزایش کمی و کیفی پالایشگاه ها امسال به بهره برداری می‌رسد.

عظیمی فر ادامه داد: در پالایشگاه اصفهان با اقدامات صورت گرفته تا خرداد ماه واحد KHT به بهره برداری خواهد رسید و از تولیدات آن استفاده می کنیم، قولی هم از مجموعه پالایشگاه اصفهان گرفتیم که فاز اول واحد RHU را با تلاش حداکثری همکاران تا پایان امسال در این شرکت بهره برداری نماییم.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: علاوه بر اینها در دیگر پالایشگاه های کشور طرح های متعددی داریم مانند طرح CCR پالایشگاه تهران،GHT پالایشگاه شیراز که امسال به بهره برداری خواهند رسید.

وی افزود: در بخش تولید نیز ما دو پالایشگاه جدید به پالایشگاه های ۱۰گانه کشور اضافه خواهیم کرد؛ شامل طرح پالایشی آدیش که در نیمه نخست امسال بهره برداری خواهد شد، همچنین فاز نخست طرح مهر خلیج‌ فارس که با پیگیری های قرارگاه خاتم الانبیا تا انتهای سال به بهره برداری خواهد رسید.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، اظهارداشت: نیازمند آن هستیم که در بخش مصرف هم اقداماتی اساسی انجام شود زیرا بدون مدیریت مصرف، امکان رفع ناترازی و پر کردن شکاف بین تولید و مصرف وجود ندارد. ما برای مدیریت مصرف در مجموعه پالایش و پخش اقدامات اولویت دار را در دست اجرا قرار داده ایم و اقداماتی چون متنوع سازی سبد سوخت، نوسازی ناوگان سوخت و ساماندهی تخصیص سوخت به بخش‌های مختلف در دست پیگیری است.

وی تأکید کرد: البته در بخش ناوگان حمل و نقل کشور سایر دستگاه‌ها مسئول هستند، ولی ما تلاش می کنیم با ابزارهای وزارت نفت مانند صندوق بهینه سازی به اجرای طرح های نوسازی ناوگان برای مدیریت مصرف، کمک نماییم.

عظیمی فر درباره برنامه پالایش و پخش برای ذخیره سازی سوخت نیروگاه ها درسال جاری گفت: در سال ۱۴۰۳ از لحاظ تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها رکورد تاریخی مجموعه پالایش و پخش شکست و نسبت به سال قبل ۴۱ درصد سوخت مایع بیشتر به نیروگاه ها تحویل دادیم و این به گواه ارقام وزرات نیرو است.

وی افزود: این میزان افزایش با اتکا به رشد تولید پالایشگاه‌ها بود و توسعه زیر ساخت های حمل فرآورده چه خطوط لوله وچه زیر ساخت های نوسازی ناوگان حمل پالایش اضافه شد. ما قطعا مانند سال گذشته از تمام ظرفیت ها برای تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها استفاده خواهیم کرد.

مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد: در موضوع تامین و مدیریت سوخت نیروگاها بخشی از مسئولیت برعهده پالایش و پخش است که بیش از تکالیف ابلاغی بدان عمل شده و همه دست‌اندرکاران امر باید به تکالیف خود در این باره عمل کنند.

عظیمی فر افزود: ان شاء الله با همگرایی و هم افزایی که در مجموعه دولت وجود دارد، ما امسال سطح ذخایر را بر خلاف سال قبل که در زمان شروع دولت ۴۲درصد سطح نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ پایین بود را به سطح پایدار برسانیم و زمستان بدون چالشی را در حوزه نیروگاه ها سپری کنیم.

مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران درمورد حمایت ها از پالایشگاه اصفهان گفت: برای افزایش سوددهی و تامین منابع مالی پروژه های سرمایه ای پالایشگاه اصفهان جلساتی برگزار شده و طرح های مختلفی در حال پیگیری است، در تلاشیم در قالب ماده ۴۵قانون برنامه هفتم توسعه ۵درصد تخفیف خوراک را منوط به این موضوع کرده که ۴۰درصد سود پالایشگاه در صندوق طرح های کیفی سازی مصرف شود و این کار کمک بزرگی به اجرای پروژه ها خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی