به گزارش “راهبرد انرژی“، حسن عباس زاده معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پنل تخصصی آینده صنعت پتروشیمی که روز یکشنبه (5 اسفندماه) در حاشیه دومین روز از سومین همایش پتروتک برگزار شد اظهارکرد: ظرفیت تولید ردر صنعت پتروشیمی به حدود 100 میلیون تن رسیده است که 60درصد از تولید به محصولات مختلف پایه ای مانند متانول، آمونیاک، اتیلن و چند محصول مهم اختصاص دارد.
وی با بیان این که در تولید برخی محصولات مانند پروپیلن عقب ماندگی هایی وجود دارد گفت: با تکمیل زنجیره این محصول مهم می توان محصولاتی با ارزش افزوده بالا را تولید و افزون بر تامین نیازهای داخلی به خارج از کشور نیز صادر کرد.
معاون وزیر نفت با اشاره به هدف گذاری های انجام شده در راستای تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی گفت: توسعه با در نظر گرفتن و توجه به فناوری های جدید محقق خواهد شد و برنامه هفتم توسعه مسیر توسعه را در ابعاد مختلف مشخص کرده است.
عباس زاده ادامه داد: 3 مجتمع تولید کننده یوتیلتی صنعت پتروشیمی حدود 4 هزار مگاوات برق تولید می کنند و برق مازاد نیز به شبکه سراسری ارسال می شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: صنعت پتروشیمی فقط از 4 درصد گاز تولیدی به عنوان خوراک درمجتمع های پتروشیمی استفاده می کند.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده بهینه از ذخایرنفت و گاز در کشور اظهار کرد: صنعت پتروشیمی با متنوع تر ساختن سبد خوراک و استفاده از فناوری های نوین و انرژی های تجدید پذیر می تواند رشد تولید را با در نظر گرفتن برنامه ریزی های انجام شده محقق کند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: نقش تنظیم گری و رگولاتوری شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان نماینده حاکمیت زمینه ساز ایجاد همکاری ، همگرایی ، رشد تولید و توسعه متوازن صنعت شود .
لزوم حمایت از بخش خصوصی
محمد رضا نعمت زاده نیز در این پنل با اشاره به ظرفیت های مطلوب بخش خصوصی برای مشارکت در توسعه صنعت پتروشیمی اظهار کرد: حمایت ازبخش خصوصی می تواند زمینه ساز تحول در صنعت و تولید محصولات مختلف شود .
وی افزود: برای تامین خوراک هرچند در حال حاضر با توجه به ناترازی های موجود مشکلاتی وجود دارد اما در صورتی که ازمنابع هیدروکربوری به خوبی استفاده شود باید گفت که پتروشیمی ها تا 50 سال آینده نباید نگران خوراک باشند.
حمایت مجلس از توسعه صنعت پتروشیمی
مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس نیزدراین پنل به نقش حمایتی مجلس ازصنعت پتروشیمی پرداخت و اظهار کرد: این صنعت پیشرو با وجود مشکلاتی مانند تحریم و کمبود خوراک در مسیر توسعه قرار دارد و باید با حمایت از تلاشگران این صنعت در رفع چالش های صنعت از تمام ظرفیت های موجود استفاده شود.
وی افزود: باید رقاابت پذیری با دنیا را گسترش دهیم و حضور بیشتری در بازارهای جهانی داشته باشیم و با استفاده از فناوری روز جهان محصولات دارای ارزش افزوده بالاتری را روانه بازارهای بین المللی کنیم.
در این پنل دکتر ملکی استاد دانشگاه صنعتی شریف و صادق جوکار مدیر عامل طرح پتروشیمی لورچ نیز به بیان دیدگاه ها و نظرهای خود درباره آینده صنعت پرداختند.