به گزارش “راهبرد انرژی“، اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و سه معاون وزیر نفت از جمله محمد صادق عظیمی فر ؛ معاون وزیر و مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش ، حمید بورد معاون وزیر و مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران ،حسن عباسزاده؛ معاون وزیر و مدیرعامل صنایع پتروشیمی( NPC )، بابک دارابی مشاور وزیر نفت در امور مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت و مدیران ارشد وزارت نفت در حوزههای بهداشت، درمان، مهندسی و توسعه ساختمان نفت در سفر به آبادان از زیرساخت های نفتی همچون طرح های توسعه ای پالایشگاه آبادان بازدید کردند.
🔹حجت الاسلام موسی احمدی؛ رییس کمیسیون انرژی مجلس ، محمدبهرامی سیفآبادی، نایب رییس؛ سید محمد مولوی نماینده آبادان و نایب رییس کمیسیون آموزش مجلس، جلیل مختار سخنگوی کمیسیون به همراه امید کریمیان عضو هیات رییسه، سیداسماعیل حسینی، محمد کعب عمیر، جواد سعدون زاده، محمدطلا مظلومی، مصطفی نخعی نیز به عنوان اعضاء کمیسیون انرژی مجلس در این بازدید میدانی حضور داشتند.
🔹یکی از اهداف این رویداد ، بازدید از طرح های توسعه ای و تثبیت ظرفیت و کیفی ساز پالایشگاه آبادان بود و ادامه فرآیند اجرای این طرح ها موضوع محوری نشست پس از بازدید را تشکیل داد.
🔹مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با بیان اینکه اگر فاز ۲-۲ تحقق پیدا کند تولیدات پالایشگاه برد جهانی پیدا میکند، اظهار کرد: یکی از مهمترین طرحهای صنعت پالایش مختص به فاز ۲-۲ پالایشگاه آبادان است بر همین اساس در تلاش برای بهرهبرداری هرچه سریعتر آن هستیم چراکه دراینصورت دیگر نیازی به واردات وجود نخواهد داشت.
🔹محمد صادق عظیمی فرد افزود: در چند ماه گذشته ۴ میلیون لیتر گازوئیل کشور توسط پالایشگاه آبادان تامین شده است و اگر تلاش مجموعه پالایشگاه نبود، بهطور حتم با چالش بسیار پیچیدهای در تامین سوخت نیروگاهها رو به رو بودیم، بنابراین باید با حمایت کمیسیون انرژی مجلس، فاز ۲-۲ را در همین دولت به بهرهبرداری برسانیم.
🔹مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان نیز در رابطه با پیشروی پروژه بخش دوم فاز ۲ پالایشگاه آبادان: تاکنون اقداماتی از جمله شمعکوبی، مهندسی و انجام سفارشات برای اجرای بخش دوم فاز ۲ پالایشگاه آبادان انجام شده با این وجود باید تامین مالی آن محقق شود تا بتوان این برنامهها را محقق کرد و امیدواریم با دریافت بودجه سال آینده، دیگر برنامههای مدنظر خود را اجرایی کنیم.
🔹فردین راشدی در ادامه از فعالیت گسترده پالایشگاه آبادان به عنوان یکی از عوامل کاهش ناترازی در چند ماه گذشته، یاد کرد و افزود: فعالیت گسترده پالایشگاه آبادان درصد تولید گازوییل را به طور قابلملاحظهای افزایش داد، البته سودآوری اصلی این پالایشگاه با تکمیل فاز ۲-۲ محقق می شود و بدون تکمیل آن فعالیت ۲-۱ در عمل بیفایده خواهد بود.
مدیرعامل پالایشگاه آبادان به تلاش برای حذف فلرینگ ۷ مشعل گازسوز این پالایشگاه و تامین خوراک مرغوب تا یک ماه آینده اشاره کرد.
🔹همچنین موسی احمدی رییس کمیسیون انرژی مجلس گفت: با توجه به ابنکه تامین گازوییل و بنزین یکی از مسایل حیاتی کشور است، حل مشکلات پالایشگاه آبادان نیز برای ما جدی است.
🔹 حجت الاسلام موسی احمدی به موارد مطرح شده مبنی بر اینکه در آینده نزدیک با افزایش تولید بنزین و گازوییل توسط پالایشگاه آبادان، کشور دیگر نیازی به واردات نخواهد داشت را بسیار امیدوارکننده خواند.
🔹حمید بورد مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در این نشست از پالایشگاه آبادان به عنوان تاریخ صنعت نفت ایران یاد کرد و با اشاره به اقدامات اثربخش انجام شده در این پالایشگاه در مدت اخیر قول همکاری در رفع موانع پیش رو برای عملیاتی شدن طرح های توسعه ای و تحقق اهداف تعیین شده را داد.
🔹جلیل مختار نماینده مردم آبادان و سخنگوی کمیسیون انرژی نیز در رابطه با سرعت بخشی به اجرایی شدن طرح های توسعه ای پالایشگاه آبادان از مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خواست تا در پرداخت مطالبات و همچنین تعریف فرآورده های نفتی این پالایشگاه همکاری کند.
🔹همچنین سیدمحمد مولوی یکی دیگر از نمایندگان آبادان ، جدی گرفتن مطالبات کارکنان حوزه صنعت و افزایش دریافتی و مزایای رفاهی آنها را خواستار شد.
جواد سعدون زاده نماینده دیگر آبادان در مجلس نیز بر ایجاد فرصتهای شغلی کلان، و محور قرار دادن جوانان بومی برای تصدی مسئولیت ها تاکید کرد.
⭕️در جلسه جمعبندی سفر کمیسیون انرژی مجلس به خوزستان صورت گرفت.
🔶 بررسی چالشهای انرژی و محیط زیست خوزستان با تاکید بر اجرای تعهدات مسئولیتهای اجتماعی صنایع.
🔹 به گزارش روابط عمومی استانداری خوزستان، جلسه جمعبندی سفر دو روزه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به استان خوزستان، با حضور استاندار و اعضای کمیسیون، شامگاه سهشنبه ۲ اسفندماه ۱۴۰۳ در اهواز برگزار شد. در این نشست، مسائل کلان مرتبط با توسعه زیرساختهای انرژی، بهبود شرایط صنعت نفت و گاز، و کاهش آلایندگیهای زیستمحیطی مورد بررسی قرار گرفت. شرکتهای نفتی موظف شدند پروژههای مسئولیت اجتماعی خود را در مناطق محروم خوزستان تسریع کنند و برنامههای جامعی برای کاهش آلایندگی و مدیریت پسماندهای صنعتی اجرا شود.