به گزارش “راهبرد انرژی“، سعید رحمانسالاری امروز سهشنبه (23 بهمن) در آئین بهرهبرداری از طرحهای متنوعسازی سبد سوخت کشور عنوان کرد: حدود دو دهه از ورود صنعت سیانجی به عرضه سوخت کشور میگذره که در این بازه زمانی 2 هزار و 360 جایگاه سیانجی راهاندازی و همچنین 4.4 میلیون خودرو به دوگانهسوز تبدیل شده است.
وی افزود: به ازای هر هزار و ۸۰۰ خودرو در کشور، یک باب جایگاه عرضه سوخت سیانجی وجود دارد، در حال حاضر سهم سیانجی در سبد سوخت بخش حملونقل، ۱۴.۵ درصد است و تاکنون ۱۱۷ میلیارد مترمکعب سیانجی توزیع شده که معادل ۱۱۷ میلیارد لیتر بنزین است.
مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه باید بیشتر روی صنعت سیانجی سرمایهگذاری کنیم، بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد تاکسیهای کشور سیانجی سوز است، بیش از ۵۰ درصد وانت بارهای کشور و همچنین بخش عمدهای از سوخت ناوگان عمومی کشور را سوخت سیانجی تشکیل میدهد که این موضوع نشان از اهمیت بالای صنعت سیانجی در کشور دارد.
رحمانسالاری تصریح کرد: در حال حاضر فروش سیانجی حدود ۱۹ میلیون مترمکعب در روز است که با وجود ظرفیت 40 میلیون مترمکعبی این قابلیت وجود دارد تا ظرفیت خالی را با تبدیل و تولید خودروهای جدید پر کنیم.
وی متوسط فروش بنزین را ۱۲۴ میلیون لیتر در روز عنوان و بیان کرد: اگر صنعت سیانجی نبود باید 143 میلیون لیتر بنزین توزیع میکردیم، و این صنعت این توانایی را دارد که این میزان فروش را با اعمال سیاستهای جدید در بخش خودرو و در بخش تبدیل افزایش دهد.
بهرهبرداری از 12 باب جایگاه سیانجی
مدیر طرح سیانجی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ادامه داد: امروز 12 باب جایگاه سیانجی در استانهای خراسانرضوی، سیستانوبلوچستان، لرستان، اصفهان، آذربایجان غربی و کرمان به بهرهبرداری میرسد که این تعداد جایگاه روزانه معادل ۳۴۶ هزار مترمکعب ظرفیت ایجاد میکند که با وجود این تعداد جایگاه سیانجی از مصرف ۱۲۶ میلیون لیتر بنزین نیز جلوگیری خواهد شد.
رحمانسالاری کل میزان سرمایهگذاری انجام شده ازسوی دولت و بخش خصوصی را معادل 10 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: احداث 12 باب جایگاه سیانجی اشتغالزایی مستقیم ۱۳۰ نفر را به همراه داشته است.
وی همچنین از آغاز بهکار مجدد سامانه تبدیل خودروهای دوگانهسوز خبر داد و گفت: تمامی مالکین خودروها میتوانند با مراجعه به سایت و ثبتنام، نسبت به دوگانهسوز کردن رایگان خودرو اقدام کنند.