به گزارش “راهبرد انرژی“،محمدصادق عظیمیفر، امروز (پنجشنبه، ۲۵ بهمن) در برنامه زنده تلویزیونی میز اقتصاد درباره میزان و نحوه تحویل سوخت مایع به نیروگاهها عنوان کرد: بر اساس آمار رسمی ارائه شده از سوی سامانه برق حرارتی وزارت نیرو، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون جمعا ۱۸.۹ میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاهها تحویل داده شده است و این در حالی است که این عدد در سال قبل حدود ۱۳.۵ میلیارد لیتر بوده است.
وی با بیان اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی امسال ۴۰ درصد بیشتر از سال گذشته سوخت مایع به نیروگاهها تحویل داده است، اظهار کرد: در بهمنماه و بر اساس تکالیف قانونی،۵۰ میلیون لیتر در روز میبایست به نیروگاهها سوخت مایع تحویل داده میشد، در حالیکه میزان تحویل سوخت نفتگاز به نیروگاهها،۵۴ میلیون لیتر بوده است،لذا با استناد به آمار موجود در سامانه برق حرارتی ما در تامین سوخت مایع نیروگاهها مشکلی نداریم.
وزارت نیرو مشکل شبکه برق را مرتفع کرد
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ادامه داد: اتفاقی که در چند روز گذشته در تهران رخ داد با توجه به میزان ذخایر مطلوب نیروگاههای تهران، مشکل شبکه برق بوده که همکاران ما در وزارت نیرو مشکل را مرتفع کردند و اکنون وضعیت رو به بهبود است.
عظیمیفر تصریح کرد: وضعیت تامین سوخت مایع ازسوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در شرایط مطلوبی است، در روز گذشته (۲۴ بهمن) جمعا ۱۱۷ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاهها تحویل دادیم که نسبت به روز مشابه سال قبل ، ۶۰ میلیون لیتر ببشتر بوده است.
وضعیت مطلوب ذخایر نیروگاهی به پشتوانه افزایش تولید
وی وضعیت مطلوب ذخایر سوخت نیروگاهها را به پشتوانه افزایش تولید پالایشگاهها دانست و افزود: در بهمنماه توانستیم به صورت میانگین روزانه ۱۲۱ میلیون لیتر نفتگاز تولید کنیم که نسبت به بهمنماه سال ۱۴۰۲، رقمی بالغ بر ۱۴ میلیون لیتر بیشتر بوده است، لذا اگر توانستیم در شرایط ناترازی برق، کمبودها را جبران کنیم به پشتوانه افزایش تولید در پالایشگاهها بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی یادآور شد: در حالی در بهمنماه پارسال روزانه به طور میانگین ۳۹ میلیون لیتر سوخت مایع در اختیار نیروگاهها قرار داده شده که امسال این رقم به صورت میانگین به روزانه ۵۴ میلیون لیتر رسیده است.
عظیمیفر ادامه داد: سوخت تحویلی به نیروگاهها به صورت سبد سوختی است و نکته حائز اهمیت چگونگی نحوه مصرف این سبد سوختی است، در نیروگاههای برق حرارتی روز گذشته مصرف گاز ۷۵ میلیون مترمکعب در روز بوده است که البته با اضافه شدن نیروگاههای صنایع این میزان به بالغ بر ۹۰ میلیون مترمکعب رسیده، همچنین مصرف نفتگاز نیروگاهها حدود ۸۰ میلیون لیتر و مصرف نفتکوره، ۳۸ میلیون لیتر بوده است.