به گزارش “راهبرد انرژی“، این پروژه بخشی از طرح یکهزار مگاواتی انرژی خورشیدی در استان است که با سرمایهگذاری ۲۳ هزار میلیارد ریالی پالایشگاه اصفهان انجام میشود و فازهای بعدی این پروژه نیز در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.
عملیات احداث نیروگاه خورشیدی ۲۱۵ مگاواتی در منطقه مورچه خورت اصفهان، روز چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه همزمان با سراسر کشور و از طریق ارتباط تصویری با رئیسجمهورو با حضور مسئولان استان اصفهان آغاز شد. این پروژه بخشی از طرح توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در استان اصفهان است که با هدف کاهش آلایندگیهای زیستمحیطی اجرا میشود.
شرکت «مشعل پویا» بهعنوان نماینده شرکت پالایش نفت اصفهان ، اجرای پروژه نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت یکهزار مگاوات را در دستور کار دارد. این طرح در سه مرحله تعریف شده که در گام نخست، نیروگاه ۲۱۵ مگاواتی در مورچهخورت کلنگزنی شد. مراحل بعدی شامل احداث نیروگاه ۳۰۰ مگاواتی در شهرک رازی شهرضا و نیروگاه ۴۸۵ مگاواتی در شهرستان دهاقان خواهد بود.
***افزایش ظرفیت انرژی خورشیدی اصفهان تا ۱۴۰۷
کوروش خسروی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان، در مراسم آغاز این پروژه اعلام کرد که طبق برنامه هفتم توسعه، تا سال ۱۴۰۷ تولید پنج هزار و ۳۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در کشور هدفگذاری شده است. از این میزان، دو هزار مگاوات توسط وزارت نیرو و سه هزار و ۳۰۰ مگاوات در بخشهای مختلف استان اصفهان تأمین خواهد شد.
به گفته خسروی، در حال حاضر ظرفیت تولید انرژی خورشیدی در مدار بهره برداری استان اصفهان ۱۴۰ مگاوات است و با اجرای پروژههای در دست اقدام، دو هزار و ۶۰۰ مگاوات دیگر به این ظرفیت افزوده خواهد شد.
معاون استاندار اصفهان همچنین از سرمایهگذاری ۲۳ هزار میلیارد ریالی در پروژههای انرژی خورشیدی استان خبر داد و اظهار داشت که سهم اصفهان از تولید انرژی خورشیدی کشور بین ۱۷ تا ۵۰ درصد خواهد بود.
وی تأکید کرد که توسعه انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه خورشیدی، اقدامی راهبردی برای تأمین انرژی پایدار است و رویکرد اصفهان در این زمینه نشاندهنده درک اهمیت این موضوع در سطح ملی و استانی است
معاون تولید شرکت پالایش نفت اصفهان نیز با بیان اینکه ۲۳ درصد سوخت کشور در این شرکت تولید میشود گفت: برای رفع ناترازی سوخت در کشور، طرحهای افزایش تولید بنزین در واحد RFCC تا ۲۵ میلیون لیتر در حال اجراست.
اصغر صابری افزود: در راستای اصلاح سوخت و کاهش آلایندههای هوا، با اجرای طرح RHU که تا پایان سال آینده به بهره برداری میرسد، میزان ترکیبات گوگردی را از حدود ۳۰ هزار ppm به کمتر از پنج هزار ppm برسانیم.