شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ – Saturday 23 November 2024

ساعت: ۰۸:۴۳

مدیرعامل شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی:

رشد صادرات فرآورده های کردستان عراق باعث افزایش اجاره مخازن شده است

نیکفر با بیان اینکه امروز ۲۰ میلیون تن شکاف بین ظرفیت تولید پتروشیمی‌ها و لجستیک شامل مخازن و اسکله وجود دارد، گفت: ۱۶ میلیارد دلار طرح پتروشیمی در عسلویه و کنگان در دست ساخت بوده که با بهره‌برداری آن‌ها این شکاف بیشتر خواهد شد.
به گزارش “راهبرد انرژی“، امیرمیثم نیک فر، مدیرعامل شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی در حاشیه نشست خبری با اشاره به برنامه‌های این شرکت و قرارداد‌های پیش رو گفت: ما ۸ پست اسکله در بندر امام خمینی و دو اسکله در بندر نگین بوشهر با ۵ میلیون بشکه ساخت مخزن ذخیره سازی هم در بندر پارسیان وارد شدیم و هم برای سرمایه گذاری و هم خدماتی صادرات گاز را انجام می‌دهیم و برنامه مفصل برای لایروبی اروند و احیای بندر خرمشهر و بندر آبادان داریم و همین طور بندر چابهار به عنوان قطب سوم صنعت پتروشیمی ساخت دو اسکله و 2 میلیون بشکه مخزن ذخیره سازی در دست اقدام داریم برخی از آن‌ها تفاهم نامه هایش انجام شده و برخی‌ها مدل مالی تهیه در آستانه قرارداد هستیم. امیدواریم در دو سال آینده ۴۵ پست اسکله را تامین کنیم و یک برنامه بلندمدت در برنامه مکران داریم که بزرگترین بندر کشور با ۲۲۰ میلیون تن تخلیه و بارگیری برنامه داریم.
نیکفر با بیان اینکه امروز ۲۰ میلیون تن شکاف بین ظرفیت تولید پتروشیمی‌ها و لجستیک شامل مخازن و اسکله وجود دارد، گفت: ۱۶ میلیارد دلار طرح پتروشیمی در عسلویه و کنگان در دست ساخت بوده که با بهره‌برداری آن‌ها این شکاف بیشتر خواهد شد.
وی با اشاره به صادرات ۲۲ میلیون تن محصول پتروشیمی از پایانه پارس در سال ۱۴۰۲، بیان کرد: ضریب اشتغال اسکله‌های پایانه پارس هم‌ اکنون ۹۸ درصد بوده که ۳۰ درصد بالاتر از استاندار جهانی است.
مدیرعامل «پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی» با تاکید بر اینکه به دلیل شکاف بین تولید و لجستیک برخی پتروشیمی‌ها محصولات را به دلیل نبود اسکله راهی مشعل می‌کنند، تصریح کرد: هم اکنون ساخت و تکمیل ۸ پست اسکله در پایانه پتروشیمی بندر «پارس» در دستور کار قرار دارد.
نیکفر با اشاره به کسری ۲۵ میلیون بشکه ظرفیت برای ذخیره‌سازی محصولات پتروشیمی، از نبود و کسری مخزن به‌عنوان مهمترین چالش صادرات پتروشیمی نام برد و گفت: به دلیل نبود مخزن نرخ ذخیره‌سازی محصولات امروز به تنی ۲۰ دلار رسیده این درحالیست که این نرخ در امارات ۶ دلار است. به گفته مدیرعامل پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی اگر تدبیری برای ساخت مخزن ذخیره‌سازی نشود در آینده شاهد توقف بخشی از صادرات محصولات پتروشیمی ایران خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت پایانه ها و مخازن پتروشیمی در خصوص افزایش بهای اجاره مخزن داری گفت: اقلیم کردستان محصولات نفتی خود را از بندر ماهشهر صادر می کند که حجم تقاضای بیشتری انجام شده و مخزن کم بود که یک دفعه اجاره مخازن از تنی 2 دلار به 20 دلار رسید. مشتریان اقلیم کردستان وقتی دیدند ظرفیت ماهشهر اشباع شد به سمت استفاده از بوشهر و عسلویه رفته و شرکتهای پتروشیمی داخلی هم به سمت اجاره مخزن در مقصد رفته اند.
نیکفر افزود: متاسفانه درآمد بانکرینگ ایران صفر است و سوخت کشتی ها را به نیروگاهها می دهیم که در فجیره و سنگاپور سوخت گیری می کنند و در حوزه بانکرینگ هم وارد خواهیم شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی