یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ – Sunday 24 November 2024

ساعت: ۲۲:۴۲

مدیربرنامه ریزی هلدینگ پترو پالایش اصفهان خبرداد:

پالایشگاه اصفهان یک شرکت تولید کننده و پروژه محور است

چشم‌انداز هلدینگ پتروپالایش اصفهان توسعه داده شده وبیش از ۱۲ شرکت را در زیر مجموعه خود دارد
مدیر برنامه ریزی هلدینگ پتروپالایش اصفهان، در گفتگویی اظهار کرد: این شرکت در ۳۳ ماه گذشته شاهد موفقیت‌های بزرگی در شرایط مختلف بوده است که برخی از این اقدامات هر شنونده‌ای را متعجب می‌کند.

به گزارش “راهبرد انرژی“، مصطفی نظری‌، گفت:پالایشگاه اصفهان یکی از شرکت‌های بزرگ پالایش نفت کشور است که به لحاظ ظرفیت دومین پالایشگاه و از بعد تنوع محصول اولین پالایشگاه کشور به شمار میرود.

وی تاکید کرد: پالایشگاه اصفهان در سال گذشته (۳۹-۳۲) همت سود خالص داشت. همچنین بالاترین سود را در بین شرکت‌های بورسی و غیر بورسی در صنعت نفت کشور در فرآورده‌های نفتی کسب کرد.

مدیر برنامه‌ریزی هلدینگ پتروپالایش اصفهان گفت: توانستیم پروژه‌های برنامه‌ریزی شده خود را تا ۹۷ درصد به تحقق برسانیم و با این حساب به طور متوسط پروژه‌هایی که در پالایشگاه اصفهان داریم فقط ۳ درصد تأخیر دارند. این رکورد در کشور بی‌نظیر است.

نظری بیان کرد: از ۳۳ ماه گذشته تحولی در ساختار برنامه‌ریزی استراتژیک شرکت به وجود آمد. چشم‌انداز پتروپالایشی ترسیم کرده بودیم که در افق ۵ تا ۱۰ساله تبدیل به هلدینگ بزرگ پترو پالایشی شویم. واردشدن به برخی از زنجیره‌های ارزشی که مرتبط با کار ما نیست در برنامه‌های استراتژیک بلندمدت ما بود؛ ولی این چشم‌انداز را توسعه دادیم. برنامه‌های دور را به زمان‌های نزدیک آوردیم و برنامه‌ریزی داریم که در زمره ۵۰۰ شرکت بزرگ دنیا قرار بگیریم.

وی عنوان کرد: در حال حاضر در یک افق ۵ساله برنامه داریم که تا سال ۱۴۰۷ ضریب پیچیدگی را به ۱۶ برسانیم و بالاترین ضریب پیچیدگی پالایشگاه دنیا را به دست بیاوریم. اکنون یک پالایشگاه در هند با ضریب ۱۴ و یک پالایشگاه در خلیج مکزیک با ضریب حدود ۱۳ مدرن‌ترین پالایشگاه دنیا هستند. برنامه داریم تا سال ۱۴۰۷ به ضریب ۱۶ برسیم.

مدیر برنامه‌ریزی هلدینگ پتروپالایش اصفهان در خصوص دیگر برنامه‌های این هلدینگ گفت: برنامه داریم سود پالایشگاه را به ۴.۲ میلیارد دلار در سال برسانیم. شرکت ما شرکت تولیدی است؛ ولی این روزها تبدیل به شرکت تولید کننده و پروژه محور شده و موفقیت‌های بزرگی در مدیریت پروژه‌ها به دست آوردیم.

وی ادامه داد: باتوجه‌ به برنامه‌هایی انجام شده چشم‌انداز هلدینگ پتروپالایش اصفهان توسعه داده شده و اکنون هلدینگ پتروپالایش اصفهان بیش از ۱۲ شرکت را در زیر مجموعه خود دارد. همچنین ۵۷ درصد مالکیت پتروشیمی اصفهان ومقداری سهم نیز در شرکت نفت سپاهان که یکی از شرکت‌های روغن‌سازی است دراختیار داریم.

نظری بیان کرد: از دیگر فعالیت‌های ما ایجاد یک شبکه حمل‌ونقل فرآورده‌های نفتی برای مدیریت زنجیره ارزش است. بعضاً مواردی پیش می‌آمد و گاهی با چالش‌هایی مواجه بودیم. با ثبت یک شرکت در حال حاضر دستگاه کشنده داریم و برنامه‌ریزی داریم که به حمل‌ونقل‌های بین‌المللی و خرید کشتی وارد بشویم. همچنین برنامه داریم سیستم خطوط ریلی و شبکه انرژی برای کارخانه کشنده فرآورده‌های نفتی خریداری کنیم.

مدیر برنامه‌ریزی هلدینگ پتروپالایش اصفهان ادامه داد: در فعالیت‌ها و طرح‌های خود پروژه‌ای برای شیرین سازی نفت سفید داریم که سال گذشته در خردادماه و در کمتر از ۱۱ ماه برنامه ریزی پالایشگاهی به نزدیک بهره‌برداری رساندیم. امید است در آبان‌ماه از این واحد محصول بگیریم. این پروژه اولین پروژه نفتی کشور و دنیا خواهد شد که کمتر از ۱۴ ماه به بهره‌برداری رسیده و به این واسطه در دنیا هم رکورددار خواهیم شد.

وی افزود: در طرح‌های خود همچنین پروژه‌ای برای تصفیه هیدروژنی نفت کوره داشتیم که سال‌ها بر زمین‌مانده بود در این پروژه با شرکت دایلم کره قراردادی داشتیم که به بن‌بست رسیده بودیم و متوقف شده بود؛ اما با آمدن مدیرعامل جدید مجدداً آغاز و تجهیزات نیمه ساخته‌ای که با آن شرکت داشتیم به نتیجه رسید؛ هم اکنون ۵۸ درصد در این پروژه پیشرفت داشتیم امید است از سال ۱۴۰۴ این پروژه بزرگ ملی که حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار است به بهره‌برداری برسد.

به گفته نظری باتوجه‌ به مشکل پارکینگ خودروها در هلدینگ با احداث پارکینگ طبقاتی در کمتر از ۱۰۰ روزاین مشکل با بهره برداری از پارکینگ با ظرفیت ۲۴۰۰ خودرو برطرف و بهره ‌برداری شد.

بنا به اظهار مدیر برنامه‌ریزی هلدینگ پترو پالایش اصفهان این هلدینگ در حیطه محیط ‌زیست نیز فعالیت‌های بسیار خوبی داشته که از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به کاشت ۱۱۵۰ هکتار بذر درخت اسکوپاریا مناسب با شرایط اقلیمی استان اصفهان در ۴۵ روز اشاره کرد.

وی با اشاره به بحران آب در کشور یادآور شد: باتوجه ‌به بحران مدیریت آب در منطقه و شهر اصفهان ۶ مخزن ذخیره آب استراتژیک با ظرفیت ۳۰۰ هزار مترمکعب در شرکت احداث شد که این پروژه ۶ ماه زودتر از موعد به بهره‌برداری رسید که این طرح می‌تواند حدود ۱۵ روز ذخیره آب را برای هلدینگ تأمین نماید.

نظری اظهار کرد: در هلدینگ پتروپالایش اصفهان دریافت آب شرب را تقریباً به صفر رساندیم. همچنین برای دریافت آب خام از زاینده‌ رود نیز برنامه‌ریزی داریم که به‌ زودی آن را نیز به صفر برسانیم. شایان ‌ذکر است آبی که برای مصارف صنعتی در هلدینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد از فاضلاب شاهین‌شهر و انواع پساب‌های صنعتی است.

مدیر برنامه ‌ریزی هلدینگ پترو پالایش اصفهان گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده پروژه‌ای که اجرا کردیم ۹۰۰ مترمکعب فاضلاب از شاهین‌شهر گرفتیم که تصفیه می‌شود و بعد آب صنعتی پالایشگاه را تأمین مینماید.

وی بیان کرد: در بعد انرژی باتوجه ‌به شرایط بحرانی مصرف برق در کشور و قیمتی که فرآورده‌های سوختی و نیروگاه‌ها دارند پروژه‌هایی بر مبنای انرژی‌های تجدید پذیر طراحی کردیم. اکنون برق مصرفی در صنعت (۲ – ۹ درصد) از برق سبز است که با کیلوواتی ۳۰۰۰ تومان حساب می‌شود.

نظری ادامه داد: درهلدینگ پتروپالایش اصفهان ۱۷ پروژه داریم که در راستای استفاده از انرژی های تجدید پذیر است،این میزان پروژه برابر ظرفیت تجدید پذیر در کشور است؛ یعنی حدود ۱۰۰۰ مگاوات برق انرژی خورشیدی در هلدینگ تولید می‌کنیم. امید است آبان‌ماه امسال ۵۰ مگاوات اول آن به بهره‌برداری برسد و بتوانیم در یک بازه دو‌ساله نیروگاهی ۱۰۰۰ مگاواتی را به شبکه برق کشور متصل کنیم.

مدیر برنامه‌ریزی هلدینگ پتروپالایش اصفهان گفت: یکی از پروژه‌هایی که برنامه‌ریزی کردیم تبدیل نفت کوره به بنزین و گازوئیل است. این پروژه جزو پروژه‌های ارزشمند کشور است و به دنبال آن برای اولین‌بار پلی‌اتن در کشور تولید خواهد شد و کشور را در افق‌های بلندمدت از مواد متنوع بی‌نیاز خواهد کرد.

وی ادامه داد: با برنامه‌ریزی‌هایی که کردیم به ‌زودی به پالایشگاهی ۱۲۰ هزاربشکه ای در بندرعباس دست پیدا می‌کنیم. پروژه ریلی ما ۸۴ کیلومتر است و خط ریلی از ایستگاه ورتون در اصفهان تا پالایشگاه برنامه‌ریزی کردیم که این پروژه شروع شده و امید است در یک افق ۲ساله شهرک انرژی را از طریق شاهین‌ شهر به خط ریلی ملی متصل کنیم. همچنین برنامه‌ریزی‌ها بر این است تا به‌واسطه این خطوط ریلی هر دو پالایشگاه بندرعباس و اصفهان را به هم متصل کنیم.

نظری، با اشاره به اینکه اکثر پالایشگاه‌های کشور به نسبت سال قبل کاهش سود خالص داشتند؛ اما پالایشگاه اصفهان تنها پالایشگاهی بود که ضمن دست‌وپنجه نرم کردن با همه پروژه‌ها توانست ۷ درصد سود خالص رشد داشته باشد ادامه داد: چشم‌اندازی داریم که باتوجه ‌به ناترازی بنزین بتوانیم ظرفیت سایت پالایشگاه بندرعباس را از ۱۲۰ هزار بشکه به ۵۰۰ هزار بشکه برسانیم.

منبع: روابط عمومی و بین الملل هلدینگ پتروپالایش اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی