دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ – Monday 25 November 2024

ساعت: ۰۵:۱۷

رئیس واحد مهندسی فرآیند شرکت پتروپالایش میرداماد صفه خبرداد:

گام بلند میرداماد صفه برای تولید محصولی جدید

به گزارش “راهبرد انرژی“،فرشید یارامیری با بیان اینکه پروژه سولفورزدایی از میان تقطیر برج خلأ با هدف تولید روغن‌های پایه گروه ۲ و ۳ در دستور کار شرکت است، اظهار کرد: روغن پایه‌ای که اکنون در کشور تولید می‌شود در گروه ۱ قرار دارد و در حال حاضر روغن‌های پایه گروه ۲ و ۳ در حجم عمده تولید نمی‌شود و تعدادی از شرکت‌ها در حد مصرف آزمایشگاهی اقدام به تولید این محصول می‌کنند.

وی با اشاره به مصارف این روغن گفت: روغن پایه گروه ۲ و ۳ برای تولید روغن موتور گرید بالا و روغن‌های صنعتی مصرف می‌شود و تولیدکنندگان ایرانی این محصول، در حال حاضر نیاز خود را از بازار خارج تأمین می‌کنند، بنابراین از این طریق ارز زیادی از کشور خارج می‌شود.

رئیس واحد مهندسی فرآیند شرکت پتروپالایش میرداماد صفه ادامه داد: بنابراین واحد موردنظر، با هدف تولید روغنی که نیاز ما را به محصول خارجی برطرف می‌کند راه اندازی خواهد شد.

«تفاوت روغن‌های پایه گروه ۲ و ۳ با گروه ۱ در این است که این گروه علاوه بر بهبود پارامتر هایی نظیر اندیس گرانروی (VI) ، مقدار گوگرد کمتری دارند و عملیات سولفورزدایی در واحدهایی که از روش‌های شکست مولکولی توسط گاز هیدروژن استفاده می‌کنند، انجام می‌شود.» یارامیری با ذکر این مطلب بیان کرد با توجه به اینکه شرکت‌های آمریکایی پیشرفته ترین دانش فنی این کار را در اختیار دارند، بنابراین سعی بر این شد که به وسیله واسطه‌هایی نسبت به تهیه دانش فنی آن اقدام کنیم.

وی با اشاره به عقد قرارداد با شرکت تأمین کننده دانش فنی این محصول گفت: قراردادی که با شرکت تامین کننده دانش فنی بسته شده به این صورت است که حداکثر اطلاعات مورد نیاز ما را تا فاز طراحی تفصیلی (Detailed design ) ، فراهم کنند.

یارامیری با اشاره به مراحل انجام کار خاطرنشان کرد: در مرحله نخست امکان سنجی صورت می‌گیرد تا مشخص شود که آیا این طرح قابل اجرا و به صرفه هست یا خیر، سپس اطلاعات تهیه شده به شرکتی که دانش فنی را در اختیار دارد ارسال و آن شرکت وارد فاز طراحی مفهومی می‌شود. به عنوان مثال ما یک خوراک داریم که از طریق آن به دنبال رسیدن به یک محصول هستیم. شرکت موردنظر خوراک را در واحد های مخصوص با ظرفیت پایین ( Pilot) آنالیز و تست می‌کند تا به نتیجه مطلوب برسد.

وی ادامه داد: مرحل بعد، طراحی پایه ( Basic Design ) است، پس از آن معمولا فاز مهندسی یکپارچه یا FEED ( Front-End Engineering Design )انجام شده سپس طراحی تفصیلی با تمام جزییات ( Detailed Design ) انجام و سپس مرحله ساخت و راه اندازی پروژه انجام می گردد .

یارامیری در خصوص ادامه روند انجام پروژه بیان کرد: بعد از اتمام کار پروژه توسط شرکت EPC، شرکتی که دانش فنی را از آن تهیه کردیم موظف است با تیم فنی جهت راه اندازی واحد حضور پیدا کرده و پس از راه اندازی و پایدار شدن شرایط به مدت ۷۲ ساعت ، در صورت تایید مشخصات و میزان محصولات خروجی ، تضامین دریافت شده به شرکت مذکور عودت داده خواهد شد .

وی در پاسخ به این سئوال که شرکت پتروپالایش میرداماد صفه در حال حاضر در کدام مرحله از کار قرار دارد، گفت: اکنون در مرحله تحویل‌گیری مدارک فاز PDP هستیم که براساس قرارداد کلیه مدارک باید طی ۱۰ ماه تحویل داده شود، البته به صورت همزمان MC پروژه انتخاب شده و احتمالا به زودی مقدمات انتخاب شرکت EPC نیز انجام می‌شود.

وی در پاسخ به این سئوال که شرکت MC چه زمانی مستقر می‌شود، گفت: ابللاغ رسمی به شرکت MC ارسال شده و در اولین فرصت مقدمات کار انجام خواهد شد.

منبع: روابط عمومی و بین الملل هلدینگ پتروپالایش اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی