یکشنبه ۰۱ مهر ۱۴۰۳ – Sunday 22 September 2024

ساعت: ۰۰:۵۶

مجمع عمومی سالیانه مارون برگزار شد

افزایش ۴۲ درصدی در پتروشیمی مارون

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی مارون روز چهارشنبه ۳۰خرداد۱۴۰۳ با حضور ۸۲/۵۳درصد از سهامداران، در محل پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

به گزارش “راهبرد انرژی“،  در ابتدای این مراسم امین امرائی مدیرعامل پتروشیمی مارون به قرائت گزارش عملکرد و فعالیت هیات مدیره پرداخت و به سئوالات سهامداران پاسخ داده شد.

امین امرائی اظهار کرد: تولید محصولات شرکت در شهریور ماه گذشته نسبت به مدت مشابه میانگین سه سال گذشته ۴۲درصد رشد داشته است.
از دیگر نکات مطرح شده در این جلسه به شرح زیر است:

برنامه‌ریزی کرده بودیم که در ۲۵ فروردین ماه سال ۴۰۲ اورهال انجام شود. بنابراین با هماهنگی‌های انجام شده، برنامه اورهال را با مشکلی که در کمپرسور شرکت پیش آمده بود همزمان کردیم.

در نهایت از ابتدای اردیبهشت ماه سال گذشته برنامه تعمیرات اساسی شرکت در واحدهای الفین، پلی‌اتیلن سنگین، واحد بازیابی اتان اهواز و واحد سرویس‌های جانبی انجام شد.

بالانس سه عدد روتور کمپرسور، تعویض روتور کمپرسورها، مولکولارسیو و درایرها و کاتالیست رآکتورها در واحد الفین انجام شد.

بعد از اورهال، از شهریورماه سال ۱۴۰۲ افزایش ۴۲درصدی تولید را نسبت به مدت مشابه سه سال گذشته تجربه کردیم که نتیجه تعمیرات اساسی استاندارد و درست بود.

این روند صعودی تا ۶ماهه اول ادامه پیدا کرد. به تناسب ۷۰ روز تولیدی که به دلیل تعمیرات اساسی نداشتیم، تولید واقعی‌ کمی پایین‌تر از برنامه اصلی بود. به عبارت دیگر برمبنای داده‌های واقعی تولید، آمار تولید ۶ماهه اول سال ۱۴۰۲ نسبت به میانگین مدت مشابه سال گذشته ۲۵.۵درصد کاهش داشت. این در حالی است که ۴۰درصد از زمان تولید در دسترس صرف انجام تعمیرات اساسی شده بود.

در ۶ماهه دوم اتفاقات مثبت خود را نشان داد. در آذرماه رکورد تولید را در ادوار پتروشیمی مارون به ثبت رساندیم. آمار کلی تولید در بهمن ماه نیز گواه این است که رکوردهای تولید را در ماه‌های گذشته زده‌ایم و این کار شرکت را در سال‌های بعد مشکل می‌کند.

تولید محصولات شرکت در ۶ماهه دوم سال گذشته، رشد 15.8درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ و افزایش ۹.۲درصدی نسبت به مدت مشابه میانگین سه سال گذشته را نشان می‌دهد.

آمار فروش داخلی شرکت نشان می‌دهد که میزان فروش نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ تقریباً برابر بوده است.

این موضوع در فروش صادراتی نیز صدق می‌کند و وقفه در تولید به دلیل حادثه پیش آمده منجر نشد که مشتریان و بازارهای صادراتی خود را از دست دهیم.

۳۷درصد فروش شرکت بین مجتمعی، ۲۷درصد صادراتی و ۳۶درصد فروش داخلی بوده است.

دلیل افزایش سود عملیات شرکت، تغییر هزینه‌های تولید ناشی از کاهش ۱۵درصدی شدت مصرف حامل‌های انرژی بوده است. همچنین کاهش میزان محصولات OFF-GRADE، افزایش نرخ تسعیر ارز، افزایش نرخ جهانی محصولات پلیمری در ماه‌های پایانی، افزایش میزان فروش صادراتی و فروش داخلی نسبت به سال قبل از دیگر دلایل افزایش سود عملیاتی شرکت بوده است.

دلایل کاهش سود خالص، افزایش هزینه‌های تأمین مالی از ۳۵۷ میلیارد تومان به ۱۶۹۶ میلیارد تومان با هدف تأمین مالی پروژه‌ها بود.

کاهش سود سپرده‌ها به میزان ۷۸۰ میلیارد تومان و کاهش درآمد ۷۴۶ میلیارد تومانی پتروشیمی لاله ناشی از توقف تولید از دیگر دلایل کاهش سود خالص شرکت عنوان شد.

درصد پیشرفت شرکت پتروشیمی صدرا خوزستان بیش از ۱۴درصد و با میزان سرمایه‌گذاری ۷۵ میلیون یورویی است.

درصد پیشرفت پروژه کوثر صنعت پارسیان نیز بیش از ۴درصد و میزان سرمایه‌گذاری ۴۹۳ میلیون یورو است.

درصد پیشرفت پروژه ابن‌سینا همدان ۱۳درصد با سرمایه‌گذاری ۲۹۱ میلیون یورویی است.

پروژه پتروشیمی سلمان فارسی نیز با بیش از ۸۲درصد پیشرفت و ۳۰۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری در آن انجام شده که درصد مالکیت مارون، ۳۴درصد است.

درخصوص شرکت‌های در حال بهره‌برداری و فعال از جمله شرکت آمیزه‌های پویا پلیمری با مالکیت ۱۰۰درصدی شرکت پتروشیمی مارون گفته شد: پروژه تبدیل محصولات OFF-GRADE پتروشیمی مارون به محصولات ON-GRADE با ارزش افزوده بالا و راه‌اندازی چهار خط کامپاندینگ ایکما به‌منظور تولید انواع کامپاندینگو تولید انواع پلیمرهای مهندسی با ظرفیت بالا از گریدهای مختلف محصولات پتروشیمی مارون از مهم‌ترین اقدامات انجام شده در این شرکت بوده است.

تصحیح و تحکیم بستر زمین طرح پارک پروپیلن و خالص‌سازی اتیلن اکساید، طرح جمع‌آوری گازهای مشعل فاز ۱ و دریافت گاز از NLG 1500، رفع گلوگاه‌های فرآیندی واحد الفین، احداث نیروگاه برق اهواز و احداث مخزن اتیلن بخشی از پروژه‌های توسعه مارون در حوزه حفظ و ارتقا است. لازم به ذکر است همه تجهیزات لازم نیروگاه خریداری و وارد شده و آماده نصب است.

در پایان مجمع سالانه شرکت پتروشیمی مارون به ازای هر سهم ۷۵۰ تومان سود نقدی تقسیم شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی