به گزارش “راهبرد انرژی“، مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز شنبه (22 اردیبهشت ماه) در آخرین روز از بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز پالایش و پتروشیمی در نشستی خبری با اصحاب رسانه با تبریک آغاز دهه کرامت اظهار کرد: سال گذشته سال پرافتخاری برای صنعت پتروشیمی بود و شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ابتدای امسال نیز جهتگیریها برای تحقق شعار سال را با حضور هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی آغاز کرده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی سرمایهگذاری در تکمیل زنجیره ارزش را یک راهبرد مهم معرفی کرد و افزود: اگر میخواهیم صنعتی پویا، پایدار و رو به جلو در تراز جهانی داشته باشیم، باید به تکمیل زنجیره ارزش اهتمام ورزیم و در این مسیر کوتاهکردن مدت زمان تعمیرات اساسی مجتمعهای پتروشیمی و تکمیل طرحهای نیمهتمام از برنامههای صنعت پتروشیمی برای افزایش تولید است.
وی افزود: امسال جهت گیری صنعت با هدف جهش تولید خواهد بود و در این راستا در نوزدهم فروردین ماه در جلسه ای با مدیران عامل هلدینگ ها و مدیران عامل مجتمع ها و طرح های پتروشیمی راهبر های تحقق شعار سال بررسی شد.
تولید پایدار در تراز جهانی
وی با بیان این که تامین خوراک اولویت صنعت به شمار می رود و تامین خوراک مجتمع های پتروشیمی باید پایدار بوده و به سهولت انجام شود، گفت: سال گذشته برخی پتروشیمی ها تا 20درصد بالای ظرفیت فعالیت کردند و با وجود ناترازی گاز تولیدی پایدار داشتند.
شاهمیرزایی افزود: ۱۵ طرح پتروشیمی برای بهرهبرداری در سال ۱۴۰۳ برنامهریزی شده است و شمار مجتمعهای پتروشیمی ایران تا پایان امسال به ۸۰ مجتمع و ظرفیت صنعت به بیش از ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه خوراک مسئله نخست در جهش تولید است، گفت: راهبرد امسال شرکت ملی صنایع پتروشیمی این است که خوراک مجتمعهای پتروشیمی به سهولت تأمین شود و کمترین محدودیتها را داشته باشند.
شاهمیرزایی ادامه داد: سال گذشته رکورد مصرف گاز تا 850 میلیون متر مکعب در کشور به دلیل تقاضای بالای بخش خانگی و تجاری به ثبت رسید و در فصل سرد سال کاهش خوراک پتروشیمی ها رقم خورد.
وی تصریح کرد: مدیریت مصرف انرژی با توجه به تولید بسیار خوب گاز در کشور اهمیت بالایی دارد و باید به این مسئله به صورت ویژه توجه شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که صنعت پتروشیمی بهمنظور تأمین خوراک پایدار موردنیاز، سرمایهگذاری در بالادست صنعت نفت و ذخیرهسازی گاز را در دستور کار قرار داده است، گفت: چندین تفاهمنامه سرمایهگذاری شرکتهای پتروشیمی در توسعه میدانهای نفتی و گازی با این هدف چندی پیش به امضا رسید.
تدوین افق 50 ساله صنعت پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که بومی سازی کاتالیست های مورد استفاده در صنعت نفت به ویژه صنعت پتروشیمی به عنوان یک راهبرد از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیگیری می شود، گفت: این راهبرد استراتژیک با محوریت شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی پیگیری می شود و تا پایان دولت سیزدهم در زمینه تامین کاتالیست ها به خودکفایی خواهیم رسید.
وی با اشاره به امضای تفاهم نامه با مدیرعامل ایمیدرو برای تسهیل روند توسعه صنعت پتروشیمی در مناطق انرژی بر پارسیان و لامرد، اظهار کرد: این مناطق در ساحل و پساکرانه به عنوان دو قطب مهم صنعت پتروشیمی میزبان چندین طرح در مسیر تکمیل زنجیره ارزش هستند و با تولیدی شدن آنها به ویژه محصول متانول زنجیره این محصول مهم نیز تکمیل خواهد شد و تمدن جدیدی در منطقه پارسیان و لامرد شکل خواهد گرفت.
شاهمیرزایی افزود: در منطقه پارسیان 21 طرح در راستای تکمیل زنجیره متانول در دست اجرا هستند که افزون برافزایش ظرفیت تولید سبب اشتعال زایی و رونق این منطقه می شود.
معاون وزیر نفت ادامه داد: تدوین افق 50 ساله صنعت پتروشیمی یک گام مهم ارزشمند برای تکمیل زنجیره ارزش در صنعت ارزش افرین پتروشیمی به شمار می رود و با همکاری مراکز پژوهشی و شرکت های دانش بنیان و بخش های مختلف فعال در صنعت به سوی توسعه متوازن صنعت حرکت می کنیم.
وی افزود: تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی همواره مورد تاکید قرار دارد و با توجه به برنامه ریزی های انجام شده به سوی تحقق این هدف با همکاری هلدینگ ها و شرکت های پتروشیمی حرکت می کنیم.
شاهمیرزایی از ارائه بستهها و شیوههای نوین سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: لازم است هلدینگها در این مسیر، حرکت همسو داشته باشند.
وی ادامه داد: بومیسازی دانشهای فنی از جمله چالشهای صنعت پتروشیمی که در این زمینه نیز اقدامهای بسیار خوبی در حال انجام است.
معاون وزیر نفت تأکید کرد: توسعه مجتمعهای پتروشیمی خوراک مایع در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار دارد و از سوی دیگر مذاکرههای لازم با پالایشگاهها برای تأمین خوراک مایع مجتمعها به مقدار کافی انجام شده است.
وی درباره برنامه تولید بنزین از متانول گفت: معتقد هستم که ارزش افزوده ایجاد شده از محصولات تولیدی از انتهای زنجیره متانول اقتصادیتر است اما نزدیک ترین راه برای جلوگیری از خامفروشی و صادرات متانول و جلوگیری از ایجاد ناترازی بنزین در کشور، اجرای طرحهای MTG است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: برای بالابردن اقتصاد اجرای طرحهای MTG، تخفیف خوراک تا ۳۰ درصد در نظر گرفته شده است و تاکنون پنج سرمایهگذار که خود تولیدکننده متانول هستند برای اجرای این طرحها اعلام آمادگی کردهاند.