یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ – Sunday 24 November 2024

ساعت: ۰۹:۳۶

قراردادهای فشارافزایی پارس جنوبی با پیمانکاران داخلی؛ بزرگترین قرارداد گازی ایران!؟

بزرگترین قرارداد گازی تاریخ ایران را به ارزش 20 میلیارد دلار با پیمانکاران ایرانی پتروپارس، شرکت مهندسی و ساختمان صنعت نفت (OIEC)، مپنا و شرکت مهندسی قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) منعقد شد.

به گزارش “راهبرد انرژی“، ایران به تدریج در حال رهایی از قید و بندهای مالی تحریم ها بوده و گام های قدرتمندی در این راستا با آغاز توسعه دو میدان نفتی در خوزستان و بزرگترین قرارداد گازی تاریخ ایران برداشته است. مقامات ایرانی در 11 مارس توسعه میادین جدید نفتی سپهر و جفیر خود را در جنوب غربی استان خوزستان آغاز کردند. با حضور ابراهیم رئیسی بهره برداری از میادین نفتی سپهر و جفیر با تولید پیش بینی شده 74 هزار بشکه در روز آغاز شد که این طرح ها با سرمایه گذاری 2.8 میلیارد دلاری به بهره برداری رسید.

توسعه این میادین جدید با هدف افزایش تولید هیدروکربن در ایران در چارچوب کاهش رژیم تحریم ها و تمایل به بازگشت به بازارهای جهانی است: میانگین تولید هر دو میدان 74 هزار بشکه در روز پیش بینی می شود. بزرگترین قرارداد گازی تاریخ ایران را به ارزش 20 میلیارد دلار با پیمانکاران ایرانی پتروپارس، شرکت مهندسی و ساختمان صنعت نفت (OIEC)، مپنا و شرکت مهندسی قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) منعقد شد.

وزیر نفت ایران در مراسم امضای قرارداد خاطرنشان کرد: تحریم‌ها و کارشکنی‌ها نمی‌تواند مانع توسعه صنعت نفت در ایران شود. وی ادامه داد: با وجود تحریم‌ها، نفت را به هر کجا که بخواهیم صادر می‌کنیم و دستاوردهای دولت، دشمن را مجبور به تمرکز روی این صنعت کرد، اما توانستیم مشکلات را حل کنیم.

بیشتر ذخایر گاز ایران در میدان پارس جنوبی قرار دارد و مواد اولیه پالایشگاه های نفت، پتروشیمی ها و حتی تولید بنزین در کشور به طور مستقیم به پارس جنوبی وابسته است. پیشتر گزارش داده شده بود که تهران قصد ندارد به سازمان تجارت جهانی بپیوندد، زیرا این کشور از عضویت در سازمان های منطقه ای – بریکس، سازمان همکاری شانگهای، اکو و EAEU که عملاً نیازهای کشور را برآورده می کند، راضی است. با عضویت در بریکس، سازمان همکاری شانگهای، اوراسیا و اکو، عضویت در سازمان تجارت جهانی هم اکنون به نوعی محقق خواهد شد و اکنون ایران نیازی به تلاش برای عضویت در سازمان تجارت جهانی ندارد. در واقع ایران در سطح منطقه به عضویت سازمان تجارت جهانی درآمده و از مزایای آن برخوردار است؛ این وضعیت برای همه طرف‌ها مفید است.

ترجمه: اداره رسانه های خارجی

منبع: https://vestikavkaza.ru/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی