یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ – Sunday 19 January 2025

ساعت: ۲۳:۱۵

سرمایه گذاری دولت در پتروپالایشگاه شهید سلیمانی

قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران پیش از این گفته بود طرح شهید سلیمانی در قانون بودجه سال گذشته آمده که سهام شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی حداکثر می‌تواند ۲۰ درصد باشد که اکنون ۱۰ درصد سهام متعلق به این شرکت است.

به گزارش “راهبرد انرژی“، پس از گذشت دو سال و نیم از وعده ساخت پترو پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای شهید سلیمانی که در ابتدای دولت سیزدهم داده شد؛ خبر تصویب احداث این پالایشگاه در نشست شورای اقتصاد منتشر شد.
وعده ساخت پترو پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای که وعده آن در ابتدای دولت سیزدهم داده شد، با گذشت دو سال و نیم از روی کار آمدن دولت روز گذشته خبر تصویب احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی در نشست شورای اقتصاد منتشر شد.
آنطور که جلیل سالاری مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفته بود: عملیات اجرایی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی در ۴ فاز تعریف شده که یک فاز شامل احداث یوتیلیتی، دو فاز شامل احداث واحدهای فرایندی و یک فاز نیز برای احداث واحد پتروشیمی است. ضمن آنکه عملیات اجرایی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام سنگین و با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۰ میلیارد دلار در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ آغاز شد. ۷۰ درصد از محصولات این واحد سوخت و ۳۰ درصد آن محصولات شیمیایی است.
علی زیار قائم مقام مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران پیش از این گفته بود طرح شهید سلیمانی در قانون بودجه سال گذشته آمده که سهام شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی حداکثر می‌تواند ۲۰ درصد باشد که اکنون ۱۰ درصد سهام متعلق به این شرکت است.
این مقام مسئول با بیان اینکه مشارکت نامه‌ای را با سهام داران که بیشتر آن بانک‌ها هستند به امضا رسیده است، گفت: سرمایه گذاری نیاز به مجوز شورای پول و اعتبار دارد و اکنون این سهام داران در مرحله اخذ مجوز قرار دارند که پس از این مرحله شرکت تأسیس می‌شود.
به گفته این مقام مسئول برای جلوگیری از تأخیر این پروژه به موازات اخذ مجوز اقدامات اجرایی آن به شرکت ملی مهندسی ساختمان (متن) سپرده شده است.
وی اضافه کرد: در این شرایط کارهای اجرایی پیش روی کرده و منتظر دریافت مجوز نشده‌ایم چرا که ممکن است بانک‌ها نتوانند مجوز لازم را دریافت کنند که سهام داران جدیدی جایگزین می‌شوند. برای آنکه کارهای اجرایی این پترو پالایشگاه متوقف نشود سهام داران موافقت کردند تا مجری مربوطه اقدامات لازم را پیگیری و انجام دهد.
یکی از مهمترین دلایل احداث این پترو پالایشگاه تأمین سوخت و بنزین و حتی جلوگیری از واردات بنزین است. سال گذشته بود که دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش کشور در رابطه با نزدیک شدن مقدار تولید و مصرف بنزین به یکدیگر ابراز نگرانی کرده و در این راستا گفته بود: «بهینه‌سازی مصرف سوخت در کشور باید در دستور کار قرار گیرد و خودروسازها نیز باید در این بازه اهتمام ورزند.»
عاشوری سیاست اتخاذشده از سوی دولت برای احداث پتروپالایشگاه‌های جدید را مثبت ارزیابی کرده و گفته بود: در صورتی که احداث و تأمین اعتبار و سرمایه‌گذاری پترو پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه‌ای شهید سلیمانی و طرح مروارید مکران و افزایش ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه‌ای پالایشگاه به‌سرعت در دستور کار قرار بگیرد، در زمینه جبران فاصله تولید و مصرف امیدبخش خواهد بود. در حالی ابتدای سال قرار بر ساخت این پالایشگاه بود اکنون با گذشت از میانه سال مجوز سرمایه گذاری برای این پتروپالایشگاه به تصویب شورای اقتصاد رسیده است.
با توجه به اینکه رسیدن به عملیات اجرایی این پالایشگاه بیش از ۲ سال زمان برده و آنطور که سالاری گفته بود با سرمایه گذاری ۹ میلیارد یوریی این پروژه تا ۵ سال آینده تکمیل می‌شود، حالا باید دید با به تصویب رسیدن مجوز سرمایه گذاری تأسیس شرکت و مراحل ساخت این پالایشگاه تا ۵ سال آینده تکمیل می‌شود یا وعده ایست که باید منتظر محقق شدن آن ماند.

منبع: مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی