به گزارش “راهبرد انرژی“، تولید نفت خام اوپک پلاس در ماه آگوست 120 هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
تولید اوپک پلاس در ماه آگوست به طور متوسط به 40.52 میلیون بشکه در روز رسیده است و 13 کشور عضو اوپک 190 هزار بشکه در ماه افزایش تولید داشتهاند.
بر اساس این گزارش، تولید کشورهای تولیدکننده غیراوپکی 70 هزار بشکه در روز کاهش یافته است.
با توجه به کاهش تولید یک میلیون بشکهای عربستان از ماه جولای، تولید گروه اوپک پلاس حتی با وجود این افزایش هم بسیار پایینتر از سطحی است که در اوایل تابستان ثبت کرده است.
بر اساس بررسی پلاتس، تولید نفت خام عربستان در ماه آگوست روزانه 8.5 میلیون بشکه در روز بوده که 100 هزار بشکه در روز از ماه پیش کمتر است و کمترین میزان از ماه می 2021 به شمار میرود.
روسیه، بزرگترین تولیدکننده غیراوپکی این گروه، میزان تولید را 20 هزار بشکه در روز در ماه آگوست کاهش داده و به 9.4 میلیون بشکه در روز رسانده است.
روسیه در ماه جولای متعهد شده بود روزانه 500 هزار بشکه در روز از میزان تولید کم کند اما تصریح کرد که این رقم به صادرات مربوط است و نه تولید. این کشور از آن زمان اعلام کرده است که میزان صادرات خود را از ماه سپتامبر 300 هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد.
کاهش تولید عربستان جدا از کاهش تولید اوپک پلاس از ماه می، تاحد زیادی افزایش اخیر قیمت نفت به بالاترین رقم 10 سال گذشته را به دنبال داشته است.
عربستان و روسیه در 5 سپتامبر اعلام کردند، کاهش تولید و عرضه نفت خود را تا پایان سال 2023 تمدید خواهند کرد؛ این اقدام بنا بر اعلام تحلیلگران، کسری عرضه 1.8 میلیون بشکهای در نیمه دوم سال را به دنبال خواهد داشت.
تولید 2.95 میلیون بشکه در روز ایران در این ماه، بالاترین میزان از نوامبر 2018 به شمار میرود و صادرات به چین همچنان قوی است. ایران از توافق کاهش تولید اوپک پلاس معاف است.
با افزایش مصرف داخلی، تولید در عراق نیز 110 هزار بشکه در روز افزایش یافته است این درحالی است که تولید نیجریه 60 هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
در میان کشورهای غیر اوپکی، قزاقستان به علت تعمیرات در میادین 50 هزار بشکه در روز کاهش داشته است؛ درحالی تولید سایر همپیمانان ثابت مانده است.
بر اساس این بررسی، اوپک پلاس در مجموع به میزان چشمگیری کمتر از سهمیه خود تولید دارد و مجموع کاهش تولید در ماه آگوست 1.1 میلیون بشکه در روز بوده است.
کشورهای عضو اوپک که در کاهش تولید شرکت دارند، در ماه آگوست 687 هزار بشکه در روز کمتر از مجموع سهمیه خود تولید داشتهاند چراکه بسیاری از اعضای کشورهای آفریقایی چندین ماه است که برای رسیدن به هدف تولید با چالش مواجهاند.
بر اساس توافق این گروه در ماه ژوئن، بسیاری از کشورهایی که تولیدشان کم است تا نوامبر مهلت دارند که تولید خود را افزایش دهند یا با خطر کاهش دائمی سهمیههایشان مواجه میشوند.
در کنار ایران، لیبی و ونزوئلا نیز از سهمیههای کاهش تولید معاف هستند.
مقامات اوپک گفتهاند، میزان تولید ماهانه خود را بررسی خواهند کرد و آن را مطابق شرایط بازار تنظیم میکنند.
نشست بعدی کمیته مشترک نظارتی وزرای اوپک پلاس که بر این توافق نظارت میکند در 4 اکتبر برگزار خواهد شد.
قرار نیست 23 کشور اوپک پلاس تا 26 نوامبر جلسهای داشته باشند. بر اساس این توافق، گروه درخواست برگزاری جلسات فوقالعاده داشته باشد که در گذشته نیز این کار را انجام داده است.