به گزارش “راهبرد انرژی“، صنف جایگاهداران سوخت کشور اعلام کرده، طولانی بودن صف برخی جایگاههای سوخت، به علت خرابی کارتخوانهای سامانه هوشمند سوخت است که وعده بومیسازی آنها عملیاتی نشد. علی اکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، سوم شهریور پارسال گفته بود: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با همکاری یک شرکت دانش بنیان، موفق به بومی سازی کارتخوانهای سامانه هوشمند سوخت شد.
وی همچنین گفته بود: پس از انجام بررسیهای عملیاتی در مجاری به صورت آزمایشی، تولید گسترده این کارتخوانها در جهت جلوگیری از چالشهای مرتبط با تجهیزات قدیمی در سامانه هوشمند سوخت و وابستگی به خارج کشور انجام خواهد شد.
مدیران شرکتهای دانشبنیان در حوزه انرژی هم میگویند، دانش فنی کافی برای رفع این مشکل وجود دارد؛ مسئولان وزارت نفت گفته بودند، میخواهند از نوآوری آنها استفاده و سوخت را با کارتها و کارتخوانهای بانکی به جای تجهیزات فرسوده سامانه هوشمند سوخت توزیع کنند.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری میگوید: شبکه بانکی کشور آماده اجرای این طرح است، اما مدیران نفتی هنوز آماده نیستند؛ زیرا شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی که قبلا وعده داده بود کارتهای بانکی را جایگزین کارتهای سوخت میکند، حالا اعلام کرده کهقرار نیست کارت سوخت حذف شود.
استفاده از کارتهای سوخت شخصی همچنان الزامی است و تعداد کارتهای اضطراری جایگاهها کاهش یافته؛ این موضوع گلایههای مردم را در پی داشته است.
به گفته مدیران نفتی، هنوز نمیتوان زمانی را برای اجرای طرح توزیع سوخت با کارت بانکی اعلام کرد؛ اجرای آزمایشی این طرح، سال ۹۷ شروع شده بود.