به گزراش “راهبرد انرژی“؛ از ستاد خبری سومین همایش و نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی ، سعید محبی فرد در نشست تخصصی تامین مالی طرحها و پروژههای پتروشیمی از طریق سیستم بانکی،گفت: از ابتدای سال ۹۷ با روشهای متفاوت توانستیم از طریق سیستم بانکی کشور با کمک چهار بانک ملت، تجارت، صادرات و اقتصاد نوین برای مجموعه صنعت پتروشیمی و هلدینگ خلیج فارس تامین مالی کنیم. وی افزود: تا امروز ۱۱۷ همت از این بانکها، طی چهار تفاهمنامه تامین مالی کردیم. از این مبلغ ۳۷ همت صرف تزریق به پروژهها و بازپرداخت بدهی شده و حدود ۷۵ همت منابع در بانکها است که به ترتیب نیاز پتروشیمیها تزریق می شود، همچنین حدود ۷۵۰ میلیون دلار از این چهار بانک تامین مالی کردیم.
معاون مالی و سرمایه گذاری گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، تصریح کرد: بانکها از سال ۹۷ در کنار صنعت پتروشیمی بودند و ریسک پذیری را پذیرفتند تا این صنعت جلو برود و امروز هیچ پروژهای در گروه صنایع پتروشیمی خلیج به دلیل عدم تامین مالی متوقف نشده است.
محبی فرد ادامه داد: سال گذشته با صندوق نوآوری و بانک تجارت برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان تفاهم نامه داشتیم و امروز با سه بانک تجارت، ملت و صادرات این عدد را در تا ۳۰ هزار همت برای صندوق نوآوری و حمایت از شرکتهای دانش بنیان رساندیم. الحاقیهای برای حمایت از صنایع پایین دستی در نظر گرفتیم در هر جا که صنایع پایین دستی ورود کند، بانک ها هم حضور دارند.
وی تصریح کرد: فاصله بسیار معناداری بین تامین مالی از بازار سرمایه و بازار پول وجود دارد. بازار سرمایه بسیار عقب است. میبایست شورای عالی بورس تغییراتی در قوانین و مقرارت انجام دهد که با این تغییرات سهم قابل توجهی از منابع سرگردان را به راحتی میتوان در صنایع پتروشیمی جذب کرد و حتی میتوان جلوی سفته بازی در کشور را گرفت.
محبی فرد خاطر نشان کرد: بازار سرمایه باید به ناشرین صنعت کمک کند. اگر تغییرات کوچکی در سازمان بورس داده شود، به راحتی میتوان برای پروژهها به ویژه در صنعت پتروشیمی، از بازار سرمایه تامین مالی کرد.