به گزارش “راهبرد انرژی“، تولید به عنوان مهمترین شاخص عملکردی در این گروه بزرگ پتروشیمی که توانست با جهش ۱۴ پلهای در رتبه ۲۳ جهان بر اساس رتبهبندی ICIS بایستد در پایان سال ۱۴۰۱، رقم بیسابقه ۲۳ میلیون تن تولید انواع محصول را ثبت کرد و این یعنی ۴.۵ درصد تولید بیشتر نسبت به مدت مشابه در سال گذشته.
در بخش بازار سرمایه اما سال ۱۴۰۱ را میتوان سال رکوردها برای غول بازار سرمایه ایران نامید، سالی که برای نخستین بار در تاریخ بازار سرمایه ایران، ارزش بازار هزار هزار میلیارد تومان برای یک هلدینگ به ثبت رسید و البته این سال را هلدینگ خلیج فارس با ارزش بازار ۱۲۰۰ همت به پایان رساند.
همچنین ارزش بازار نماد فارس به عنوان ارزشمندترین شرکت بازار سرمایه ایران از ۳۲۵ هزار میلیارد تومان در پایان سال ۱۴۰۰ به بیش از ۵۳۸ هزار میلیارد تومان رسید و این یعنی بازدهی ۶۶ درصدی این شرکت پیشرو ارزش آفرین که توانست در ردهبندی IMI100 با کسب رتبه اول در سه شاخص «میزان فروش»، «صادرات» و «بالاترین ارزش بازار»، عنوان شرکت برتر ایران را از آن خود کند.
در بررسی عملکرد این گروه بزرگ در بازار سرمایه که با ۱۵ نماد و ارزش بازاری که به آن اشاره شد سهمی بیش از ۱۳ درصدی از بازار سرمایه را به خود اختصاص داده، بازدهی بوعلی با ۱۶۸ درصد، شاروم با ۱۰۹ درصد و بفجر با ۱۰۳ درصد چشمگیر بوده است.
نکته قابل توجه آنکه، هلدینگ خلیج فارس که بیش از چهل میلیون سهامدار به صورت مستقیم و غیرمستقیم از آحاد مختلف مردم دارد در مجموع بیش از ۹۱ هزار میلیارد تومان سود، در سال ۱۴۰۱ بین سهامداران شرکت مادر و شرکتهای تابعه تقسیم کرد.
گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس که توسعه صنایع پایین دست در کنار حضور در توسعه بالادست با هدف تأمین و پایداری خوراک را جزو راهبردهای اصلی خود قرار داده است، در سال ۱۴۰۱ برنامه احداث ۱۳ پارک پایین دستی سودآور، ارزش آفرین و اشتغالآفرین در نوار ساحلی جنوب کشور را آغاز کرد.
از دیگر سو، گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس که برای رسیدن به اهداف مورد نظر خود در تولید و سودآوری، تمرکز ویژهای بر تکمیل طرحهای نیمه تمام اعم از ابرپروژهها، طرحها و طرحهای درون مجتمعی کرده است توانست ۵ پروژه مهم را در پایان این سال آماده بهرهبرداری رسمی کند که روبان افتتاح این طرحها درهفتههای آغازین ۱۴۰۲ توسط مسئولان بریده خواهد شد.
هلدینگ خلیج فارس همچنین در سال ۱۴۰۱ بیش از ۴ میلیارد و ۷۳۷ میلیون دلار ارز حاصل از فروش محصولات را خود را به سامانه نیما و همچنین بازار متشکل ارز ایران عرضه کرد که نسبت به سال قبل از آن افزایشی حدود ده درصد داشته است.
ناگفته نماند که هلدینگ خلیج فارس در واپسین روزهای سال ۱۴۰۱ موفق شد برای اولین بار در تاریخ تاسیس این هلدینگ گزارش حسابرسی مقبول و بدون بند و نکات حسابرسی را در کدال منتشر کند، بر اساس این گزارش عملکرد شش ماهه منتهی به پایان آذر ۱۴۰۱، سود شرکت اصلی ۲۶۵ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه و سود تلفیقی بیش از ۲۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه داشته است که حالی از عملکرد درخشان حوزه مالی و تولید است.
برگزاری موفق چهارمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل و دانش بنیـان در صنعت پتروشیمی، پالایش و پتروپالایشی از سوی گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیش از ۲۰۰ تفاهم نامه، موافقت نامه و قرارداد به ارزش بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان، برگزاری موفق رویداد پتروفن و حضور موفق و تقدیر شده در بیستمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست نیز از دیگر دستاوردهای این هلدینگ بزرگ پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ بود.