به گزارش “راهبرد انرژی“،شرکت پتروشیمی تبریز در سال جاری با پیادهسازی طرحهای استراتژیک در بخش مدیریت انرژی، دستاوردهای چشمگیری در زمینه بهینهسازی مصرف منابع، ارتقای کارایی عملیاتی و انطباق با معیارهای جهانی کسب کرده است. این ابتکارات علاوه بر ایجاد صرفهجوییهای قابلتوجه مالی، نقش مهمی در حفظ محیط زیست و انجام تعهدات اجتماعی این مجموعه صنعتی داشته است. در این گزارش، جزئیات این پروژهها و نتایج حاصل از آنها بررسی میشود.
واحد مدیریت انرژی پتروشیمی تبریز در سال ۱۴۰۳ با اجرای پروژه های کلیدی، گامهای مؤثری در جهت افزایش بهره وری، کاهش مصرف انرژی و تحقق استانداردهای بین المللی برداشت. این اقدامات نه تنها موجب صرفه جویی اقتصادی شده، بلکه سهم بسزایی در پایداری محیط زیست و مسئولیت اجتماعی شرکت ایفا کرده است. آنچه در ادامه میآید، شرحی بر این اقدامات است:
1- اخذ گواهینامه بین المللی ISO 50001:2018 با پیاده سازی سیستم مدیریت انرژی و استقرار استاندارد ISO 50001 ویرایش ۲۰۱۸، ممیزی خارجی توسط شرکت TÜV INTERCERT آلمان انجام شد. در نتیجه، واحد مدیریت انرژی موفق به دریافت گواهینامه معتبر از DAKKS آلمان گردید.
2- بازرسی سالانه عملکرد انرژی و اخذ گواهینامه استانداردهای ملی مطابق الزامات سازمان ملی استاندارد، تولید محصولات الفینی و پلیمری در پتروشیمی تبریز مشمول رعایت الگوی مصرف انرژی (استانداردهای شماره ۱۳۳۷۰ و ۹۶۴۸) است. در همین راستا، بازرسیهای لازم توسط کارشناسان واحد، انجام و گواهی رعایت الگوی مصرف انرژی اخذ شد
۳- پایش و کنترل مصرف حاملهای انرژی در واحدهای تولیدی با بهره گیری از نرمافزار تخصصی مدیریت انرژی، مصرف روزانه حاملهای انرژی در واحدهای تولیدی (با سابقه بیش از ۱۰ سال) رصد، تحلیل و با مقادیر طراحی مقایسه می شود. نتایج این پایشها بهصورت روزانه در شبکه داخلی منتشر و گزارشهای ماهانه نیز به مدیریت و واحدهای مرتبط ارائه شد. اقدامات اصلاحی از طریق جلسات داخلی و با نظارت ریاست مجتمع پیگیری گردید.
4– پایش و تعمیر تله های بخار با شناسایی و پایش مستمر کارشناسان، ۱۲۵۱ تله بخار توسط دستگاه سنجش عملکرد تله بخار (TrapMan)، تا پایان بهمن ۱۴۰۳ تعداد ۱۰۷ تله تعمیر و ۱۳ تله تعویض شد.
۵- ممیزی فنی انرژی مطابق استاندارد ISO 50002 به منظور شناسایی فرصتهای بهینه سازی در سیستمهای تولید، توزیع و مصرف بخار، ازت و هوا، پروژه ممیزی فنی انرژی تعریف شد که تا مرحله انعقاد قرارداد پیشرفت داشته است.
۶- بازبینی و تعویض عایقهای حرارتی و برودتی با توجه به فرسودگی بخشی از عایقها بر اثر عوامل محیطی یا پایان عمر مفید، برآورد اولیه برای تعمیر و تعویض انجام شد. تا پایان بهمن ۱۴۰۳، حدود ۲۹۰۰ متر از عایقهای خطوط تعویض و اصلاح گردید.
۷- تدوین الزامات انرژی در طرحهای توسعه و برونسپاری بررسی الزامات انرژی در طرحهای توسعه واحدهای جدید و قراردادهای برونسپاری خرید خدمات انجام شد. همچنین، ۱۱۴ پروژه داخلی در قالب TSRهای خدمات فنی به انجام رسید.
۸- مدیریت مصرف سوخت و مسئولیت اجتماعی با اجرای سیاستهای کاهش مصرف گاز طبیعی در فصل سرما، مدیریت مصرف گازوئیل به گونه ای انجام شد که از توقف تولید در شرکت پتروشیمی تبریز جلوگیری شود و همزمان مسئولیت اجتماعی شرکت در همکاری به منظور تأمین گاز طبیعی صنایع استان در فصول سرد سال صورد پذیرد.
۹- مدیریت و نظارت بر مصرف انرژی در ساختمانهای اداری و صنعتی نظارت مستمر و صدور دستورالعملهای بهینه سازی مصرف برق و گاز مطابق بخشنامه های سازمانی، جهت کنترل دمای آسایش محیطهای اداری و صنعتی در فصول سرد سال به صورت پیوسته انجام شد.