به گزارش “راهبرد انرژی“، در شرایط کنونی تأمین پایدار و بهموقع سوختهای مورد نیاز کشور، بهویژه نفتگاز، نفتکوره و بنزین، از ارکان اصلی حفظ ثبات اقتصادی و تأمین انرژی در ایران است، از این رو دولت چهاردهم با مدیریت بهینه و اجرای طرحهای مختلف، گامهای مؤثری همسو با افزایش ظرفیت تولید سوختها و تأمین نیازهای داخلی برداشته است. این گزارش، با تحلیل تغییرات تولید این سوختها در سال ۱۴۰۳ و مقایسه آن با پنج ماه ابتدایی ۱۴۰۳، به بررسی تأثیرات این اقدامها و نقش دولت در این زمینه میپردازد.
نفتگاز یکی از سوختهای حیاتی در بخشهای مختلف صنعت و حملونقل است و در بسیاری از ماشینآلات و نیروگاهها مصرف میشود. از آنجا که مصرف آن در بسیاری از کشورهای صنعتی بهصورت قابلتوجهی بالاست، تولید و تأمین پایدار این سوخت یکی از چالشهای کلیدی در مدیریت انرژی بهشمار میرود. در پنج ماه ابتدایی ۱۴۰۳، تولید نفتگاز نیروگاهی ۱۱۱.۲ میلیون لیتر بوده، اما در آذر با رشد حدود ۱۲ درصدی مقدار تولید این سوخت به روزانه ۱۲۴.۱ میلیون لیتر رسیده است.
این افزایش ۱۳ میلیون لیتری تولید نفتگاز در بازه زمانی چهارماهه استقرار دولت چهاردهم یکی از دستاوردهای قابل توجه در این بخش بهشمار میرود که این افزایش تولید همسو با تلاشهای دولت چهاردهم برای بهبود ظرفیت پالایشگاهها، رفع مشکلات زیرساختی و افزایش بهرهوری در فرآیند تولید محقق شده است.
بررسیها نشان میدهد تولید نفتگاز نیروگاهی در آذر امسال افزون بر اینکه از برنامه ابلاغی وزارت نفت (۱۱۱.۳ میلیون لیتر در روز) فراتر رفته، نسبت به آذر سال ۱۴۰۲ (۱۱۲ میلیون لیتر در روز) بیش از ۱۰ درصد رشد داشته است.
از این رو متوسط تولید روزانه نفتگاز از ابتدای شهریور تا پایان آذر ۱۴۰۳ به ۱۱۷ میلیون لیتر رسیده که نسبت به مدت مشابه پارسال با متوسط تولید ۱۱۱ میلیون لیتر، بیش از ۵ درصد و نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ با متوسط تولید ۱۰۶ میلیون لیتر، بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته است.