یکشنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ – Sunday 23 February 2025

ساعت: ۲۲:۳۲

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران خبر داد:

امضای قرار داد با دو شرکت دانش بنیان؛ بزودی

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از امضای دو قرارداد جهت پایش آنلاین کریدور خطوط لوله با دو شرکت بنیان در آینده ای نزدیک خبر داد.

به گزارش “راهبرد انرژی“، مهندس علی احمدی پور  گفت: درحال صنعت انتقال نفت با بهره گیری از 200 مرکز انتقال نفت و امتداد شبکه خطوط لوله به 14 هزار و 500 کیلومتر در سطح کشور ، 296 ایستگاه مخابراتی و قریب به 4 هزار کیلومتر شبکه فیبر نوری انتقال سالانه حدود 130 میلیارد لیتر مواد نفتی را به مبادی مقصد برعهده دارد.

احمدی پور با اشاره به اینکه این شرکت نفت خام، میعانات گازی و انواع فرآورده های نفتی را به پالایشگاه ها، انبارهای نفت، نیروگاه ها و … ارسال می کند، تصریح کرد: برای نظارت و کنترل این عملیات کلان در سطح کشور سیستم های اندازه گیری دقیق و به روز نیازمند است تا به صورت انلاین مواد نفتی ارسالی به مقاصد بصورت دقیق تحت کنترل باشد.

به گفته احمدی پور درحال حاضر با استفاده از سیستم های اندازه گیری شدت جریان مواد به صورت آنلاین و لحظه ای توسط همکاران واحدهای عملیاتی و بهره برداری که در مراکز انتقال نفت حضور دارند به صورت لحظه ای پایش و کنترل می شود.

وی در ادامه افزود: اما به این امر بسنده نکرده ایم و با توجه به کسب نتایج قابل قبول در انجام تست میدانی اولیه سیستم پایش فیزیکی کریدور خطوط لوله در دو‌مسیر مختلف خطوط ‌لوله انتقال نفت، پروژه فیزیکی کریدور خطوط لوله انتقال نفت با استفاده از شبکه فیبر نوری برپایه حسگر توزیع شده مبنی بر صوت و لرزش چندماهی است در دستور کار این شرکت قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با بیان اینکه همواره پایش فیزیکی کریدور جزو دغدغه های اصلی این شرکت بوده تا بتوان خطوط را به صورت آنلاین و شبانه روزی پایش کرد، گفت: با عنایت به اخذ مجوزهای لازم، در آینده نزدیک قرارداد با دو شرکت دانش بنیان جهت اجرای این پروژه در دو‌مسیر دارای بیشترین تعارضات منعقد خواهد شد.

وی با اشاره به قابلیت تعمیم این فناوری به تمامی شبکه خطوط لوله انتقال نفت بیان کرد: درحال حاضر همکاران خط بان در طول مسیر به صورت شبانه روزی خطوط را پایش می کنند، با اجرای این پروژه هرگونه حرکت و ‌رویدادهای مختلف در کنار خطوط ‌لوله در کوتاهترین زمان ممکن شناسایی خواهد شد که این امر منجر به کاهش هزینه نیز می شود.

منبع: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی