به گزارش “راهبرد انرژی“، مسئول آزمایشگاه تجزیه این شرکت، درباره حذف متانول از روش آزمایشگاهی اندازه گیری غلظت آمین اظهار داشت: پیشتر در فرآیند تعیین درصد آمین، از ترکیب ۶۰ درصد متانول و ۴۰ درصد آب به عنوان حلال نمونه در تیتراسیون پتانسیومتری استفاده میشد. اما با توجه به ویژگیهای پرخطر متانول نظیر سمی بودن بالا، خاصیت اشتعالپذیری، الزامات ایمنی سختگیرانه برای ذخیرهسازی و جابهجایی و همچنین هزینههای تأمین و مدیریت این ماده، ضرورت حذف آن از فرآیند آزمایشگاهی احساس شد.
دکتر حسینعلی علی نجفی، افزود: در روش جدید، آب خالص جایگزین متانول شده و آزمایشهای انجامشده بر روی نمونههای واحد هیدروژن نشان داد که این تغییر، تأثیری منفی بر نتایج نداشته و حتی دقت و صحت نتایج را بهبود بخشیده است.
دکتر نجفی با تأکید بر مزایای اقتصادی این تغییر عنوان کرد: حذف متانول موجب کاهش هزینههای تأمین، حملونقل، ذخیرهسازی و مدیریت این ماده شده و همچنین هزینههای مربوط به تأمین الکترودهای ویژه مانند LiCl نیز بهطور کامل حذف شده است. این صرفهجویی اقتصادی در کنار کاهش تولید زبالههای شیمیایی خطرناک و بهبود ایمنی کارکنان، اهمیت این اقدام را دوچندان میکند.
وی ادامه داد: این تغییر علاوه بر ارتقای ایمنی کارکنان و کاهش خطرات ناشی از تماس با متانول، به رعایت الزامات زیستمحیطی و کاهش اثرات مخرب این ماده بر محیط زیست نیز کمک کرده است. با حذف متانول، خطرات ناشی از اشتعالپذیری و سمی بودن آن بهطور کامل از بین رفته و ورود مواد شیمیایی خطرناک به زبالههای آزمایشگاهی و پسابها به حداقل رسیده است.
مسئول آزمایشگاه تجزیه شرکت پالایش نفت اصفهان افزود: روش جایگزین هماکنون بهطور کامل در آزمایشگاه مرکزی پالایشگاه نفت اصفهان اجرا شده است. این اقدام نهتنها گامی در راستای حفاظت از محیط زیست و ارتقای سلامت کارکنان است، بلکه بهعنوان یک دستاورد اقتصادی در کاهش هزینههای جاری شرکت نیز مؤثر خواهد بود.
وی اظهار داشت:برنامهریزی شده است که در آینده از یک دستگاه پیشرفته و روشی ایمنتر برای اندازه گیری دقیق میزان ضدیخ در سوخت جت استفاده شود، که این اقدام علاوه بر افزایش دقت آزمایشها، ایمنی و سازگاری زیست محیطی بیشتری را به همراه خواهد داشت.