سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ – Tuesday 14 January 2025

ساعت: ۰۵:۰۷

دستاوردهای شرکت ملی نفت در ۱۰۰ روزه دولت؛

ثبت بالاترین رکورد برداشت گاز در پارس جنوبی

با روی کار آمدن دولت چهاردهم و با افزایش سرعت حفاری در فاز ۱۱ پارس جنوبی،‌ چاه شماره ۱۲ که همان هفتمین چاه این فاز در پارس جنوبی به شمار می رود به تولید رسید.

به گزارش “راهبرد انرژی“،براساس گزارش منابع معتبر وزارت نفت و شرکت ملی نفت در 100 روز اول دولت چهاردهم، اقدامات و برنامه های مهم و ارزنده ای جهت نگهداشت و افزایش تولید گاز انجام داده است که در این نوشتار به آنها اشاره می شود.
افزایش 30 میلیون مترمکعبی تولید گاز: در کمتر از 100 روز از عمر دولت چهاردهم، 30 میلیون مترمکعب معادل مصرف 2 استان کشور به تولید گاز افزوده شده است. این افزایش با اضافه کردن برخی چاههای جدید به مدار تولید حاصل شده است.
تولید 711 میلیون مترمکعب گاز غنی در پاس جنوبی: بالاترین رکورد تولید روزانه گاز از تاسیسات فراساحلی میدان مشترک پارس جنوبی به مقدار 711 میلیون متر مکعب گاز غنی، روز 23 آبان ماه امسال ثبت شد. رکورد قبلی تولید به میزان 706 میلیون مترمکعب در سال 1402 بوده است.
افزایش سرعت حفاری در پارس جنوبی: ‌با روی کار آمدن دولت چهاردهم و با افزایش سرعت حفاری در فاز 11 پارس جنوبی،‌ چاه شماره 12 که همان هفتمین چاه این فاز در پارس جنوبی به شمار می رود به تولید رسید. همچنین با اقدامات انجام شده روی سایر چاهها، تولید از 15 میلون مترمکعب به 18 میلیون مترمکعب در روز افزایش یافت.
راه اندازی رسمی ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی:ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی با توان تولید تجمعی افزون بر 55 میلیون مترمکعب گاز و فشار افزایی معادل 2 فاز استاندارد پارس جنوبی به طور رسمی راه اندازی شد.
تکمیل هفتمین چاه میدان گازی کیش: عملیات تکمیل و جریان دهی هفتمین حلقه چاه میدان گازی کیش با موفقیت تکمیل شد. با تحقق ظرفیت سازی تولید 14 میلیون مترمکعب گاز در بزرگترین میدان گازی مستقل کشور، گام بزرگی برای جبران بخشی از ناترازی انرژی در کشور برداشته شد.
همچنین در 100 روزه اول دولت چهاردهم برنامه های تعمیرات و نوسازی جهت نگهداشت تولید گاز انجام توسط شرکت ملی نفت شده است که در این راستا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- انجام تعمیرات اساسی تقویت فشار گاز بنگستان اهواز 2 (آماک 2) و جلوگیری از هدررفت 30 میلیون مترفوت مکعب گاز.
2-پایان عملیات تعمیرات اساسی منطقه عملیاتی تنگ بیجار به عنوان تنها میدان گازی غرب کشور و تامین بخشی از گاز زمستانی غرب کشور و تضمین پایداری انرژی در این منطقه.
از دیگر اقدامات مهم جهت پایداری تولید گاز می توان موارد ذیل را ذکر نمود:
1-پیگیری جدی طرح فشار افزایی میدان گازی پارس جنوبی به عنوان یکی از پروژه های مهم شرکت ملی نفت ایران.
2-برنامه ریزی برای تامین گاز زمستانی  افزایش ذخایر استراتژیک با هدف جلوگیری از بحران انرژی در فصول سرد سال.
3-پایان عملیات میدانی بسترشناسی فاز اول توسعه میدان گازی پارس شمالی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی