شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ – Saturday 23 November 2024

ساعت: ۰۴:۵۸

ممنوعیت صادرات گازوئیل روسیه لغو شد

روسیه پارسال حدود ۳۵ میلیون تن گازوئیل روانه بازارهای جهانی کرده است که حدود سه‌چهارم با خطوط لوله انتقال می‌یابد، روسیه در همین بازه زمانی ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن بنزین صادر کرده است.

به گزارش “راهبرد انرژی“،روسیه صادرات محموله‌های گازوئیل با خط لوله به پایانه‌های دریایی را لغو کرد.
دولت روسیه روز جمعه (۱۴ مهرماه) اعلام کرد که ممنوعیت صادرات گازوئیل با خطوط لوله به بنادر را لغو کرده و بخش عمده‌ای از محدودیت‌ها در ۲۱ سپتامبر را برداشته است.
دولت روسیه روز پنجشنبه (۳۰ شهریورماه) اعلام کرده بود صادرات بنزین و گازوئیل به همه کشورهای خارج از دایره چهار کشور پیشین اتحاد جماهیر شوروی سابق به‌منظور ایجاد ثبات در بازار داخلی، به‌طور موقت ممنوع شده است.
با این حال محدودیت‌ها برای صادرات بنزین همچنان پابرجاست.
روسیه پارسال حدود ۳۵ میلیون تن گازوئیل روانه بازارهای جهانی کرده است که حدود سه‌چهارم با خطوط لوله انتقال می‌یابد، روسیه در همین بازه زمانی ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن بنزین صادر کرده است.
پس از انتشار این خبر روند قیمت جهانی نفت معکوس شد و از افزایش به کاهش تغییر مسیر داد.
دولت روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که دولت محدودیت‌های صادرات گازوئیل را که با خط لوله به بنادر تحویل داده می‌شد، لغو کرد و این مشروط بر آن است که تولیدکننده حداقل ۵۰ درصد سوخت دیزل تولیدی را به بازار داخلی عرضه کند.
محدودیت‌های صادرات سوخت از روسیه، بزرگ‌ترین صادرکننده سوخت از طریق دریا در جهان، جلوتر از ایالات متحده، قیمت‌های جهانی را تقویت کرده و برخی خریداران را مجبور به تلاش برای یافتن منابع جایگزین بنزین و گازوئیل کرده است.
پس از اینکه اتحادیه اروپا واردات سوخت روسیه را به‌دلیل تنش‌های مسکو – کی‌یف ممنوع کرد، روسیه مقصد صادرات گازوئیل و دیگر سوخت‌ها را از اروپا به برزیل، ترکیه، چند کشور شمال و غرب‌ آفریقا و کشورهای حاشیه خلیج فارس در خاورمیانه تغییر داد.
کشورهای حاشیه خلیج فارس که پالایشگاه‌های اصلی خود را دارند، سوخت را دوباره صادر می‌کنند.
روسیه در ماه‌های اخیر با کمبود و قیمت بالای سوخت مقابله کرده که به‌ویژه در فصل برداشت به کشاورزان آسیب رسانده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Energy Strategy
اتاق خبر انرژی